SYPG: IŞİD ve Türkiye birlikte katletti, birlikte yenildi

SYPG, DAİŞ'in Türk devletiyle birlikte Êzidî Soykırımı'nı gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Birlikte yenildiler" mesajını verdi.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Şengal'deki Êzidî Soykırımı'nın 5. yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

"Politik İslamcı faşist IŞİD, Êzidî yurdunun kutsal toprakları olan Şengal’e 3 Ağustos 2014’te saldırdı. Êzidî halkı korkunç bir soykırım yaşadı ve 73. fermana maruz kaldı" diye başlayan açıklamada, "Faşist IŞİD, Êzidî halkının bütün değerlerine saldırdı. Kadınlar, çocuklar kaçırıldı, köle pazarlarında satıldı. Her türlü işkence, taciz ve tecavüz yapıldı. Köyler, kasabalar yakıldı, yıkıldı. Yüzbinlerce Êzidî zorla göç ettirildi. Yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar" denildi.

'TÜRK DEVLETİYLE BİRLİKTE KATLETTİLER'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Êzidî halkına karşı soykırım yapan politik İslamcı faşist IŞİD, bu katliamı tek başına yapmadı. Sömürgeci soykırımcı işgalci faşist Türk devleti ile birlikte örgütleyip birlikte gerçekleştirdiler. 73 fermanın çoğunda soykırımcı işgalci faşist Türk devletinin rolü olmuştur. Êzidî soykırımında KDP de ihaneti seçmiştir. Dünyanın gözü önünde peşmerge tek mermi dahi atmadan kaçmıştır. Bu utanç tarih boyunca boyunlarında asılı kalacaktır. Bu ihaneti yapanlar da asla unutulmayacaktır.

Kürt halkı, Kobanê zaferinden sonra dünya halklarının, ezilenlerin ve kadınların umudu oldu. IŞİD ve onu hamisi soykırımcı faşist Türk devleti Kobanê’de destansı bir direnişle yenildi. Bu zafer, Rojava devriminin Kürdistan topraklarından çıkarak Ortadoğu ve dünyaya yayılmasına neden oldu. Eşitlikçi, özgürlükçü, toplumcu ve kadından yana yeni bir dünyanın mümkün olduğunu gösterdi.

'GERİLLA ENGELLEDİ'

Kürt halkının en küçük bir kazanımından korkan, panikleyen soykırımcı Türk devleti, Şengal’in ardından Kobanê’ye de saldırdı. Bir avuç gerillanın direnişi soykırımın tam olarak amacına ulaşmasını engelledi. Rojava devrimine öncülük eden güçler Şengal halkının yanında da yer aldı. Şengal’in özgürleştirilmesini yine bu kuvvetler sağladı.

IŞİD zulmünden kurtarılan, köle pazarlarında satılan Êzidî kadınlar bugün kendi özsavunma güçlerini örgütlüyor. Şengal halkı yeni fermanlara karşı kendi sivil ve askeri meclislerini kuruyor.

'TEK YOL ÖZ ÖRGÜTLÜLÜK'

İşgale, sömürgeciliğe ve yeni fermanlara karşı tek yol kendi öz örgütlülüğünü gerçekleştirmektir. Êzidî halkı, faşist, gerici, despotik diktatörlüklerin ve emperyalist güçlerin kendisine dayatılan statüsüzlüğü kabul etmemelidir. Kendi geleceğiyle ilgili kararı kendi öz iradesiyle vermelidir.

İşgalci Türk devleti IŞİD'in yenilgiye uğratıldığı devrim topraklarını, halkların birlikte yaşam iradesini, kadın devrimini ve devrimin tüm kazanımlarını yok etmek istiyor. Politik İslamcı faşist AKP ve saray diktatörü Erdoğan, Rojava ve Kuzey Suriye halklarına yönelik savaş çığırtkanlığı yapıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden diriltme hayalleri görüyor.

'TÜRK DEVLETİ IŞİD İLE BİRLİKTE YENİLDİ'

Sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti IŞİD’le birlikte Şengal’de, Kobanê'de, DeyreZor’da yenildi. Katliamların, soykırımların hesabı soruldu. Şehitlere bağlılık yerine getirildi. IŞİD’li barbarlar Boxaz’da YPJ’li savaşçılara teslim olduğunda insanlık adına, kadın adına tarihin tanıklık ettiği en onurlu intikamlardan birisi alınmış, verilen en anlamlı sözlerden birisi yerine getirilmiş oldu.

Şengal katliamında yaşamını yitiren şehitlerimizi ve katledilen binlerce Êzidî halkını anıyor, tüm ezilen halklarımıza bedeli ne olursa olsun devrimimizi savunma sözünü bir kez daha yineliyoruz."