Tecrit Van'da kitlesel yürüyüşle kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit, Van’da düzenlenen panel ve kitlesel yürüyüş ile protesto edildi.

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride ilişkin Van'da panel ve yürüyüş gerçekleştirildi.

“Türkiye’nin demokrasi sorunu ve dünden bugüne açlık grevleri” adlı panele HDP Van İl eşaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl eşbaşkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Muş Milletvekili Mensur Işık, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Üyesi Ayşe Gökkan, Türk Tabipler Birliği (TTB) Üyesi Dr. Zeki Gül, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Faik Özgür Erol, HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, TJA aktivistleri, DTK temsilcileri, STK temsilcileri, Barış Anneleri ve halk katıldı. 

Panelde ilk olarak söz alan  Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol. Tecride yönelik CPT ve AİHM’in yaklaşımlarının sıkıntılı ve tecridi örtbas etmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Muş Milletvekili Avukat Mensur Işık ise, dün gerçekleşen görüşmenin İmralı tecridinin kırıldığı, demokraside özgürlüklerin önünün açıldığı ve direnişlerin açlık grevlerinin bittiği anlamına gelmediğine dikkat çekti.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Ayşe Gökkan da şunları söyledi: “Biz İmralı tecridini asla kabul etmiyoruz. TJA olarak diyoruz ki tecrit kadınların üzerinde sürüyor. Sokaklar bize, çalışmalar ve yaşam bize tecrit edilmiştir biz bunları kabul etmiyoruz. Tecrit hepimizin üzerindedir ve tecrit zindandadır. Tecrit sonlanana  kadar durmayacağız. Leyla Güven ve açlık grevindeki arkadaşlarımızı selamlıyorum.”

Türk Tabipler Birliği (TTB) üyesi Dr. Zeki Gül ise, “Türkiye’de cezaevleri açlık grevleri demokrasi sorunudur.  Açlık grevi meselesine baktığımızda Amed zindanlarını unutmak mümkün değildir. Hekim olarak utandığımız durumlar var” dedi. 

Panelin ardından tecride karşı kitlesel yürüyüş düzenlendi.