Temelli: Bekir Kaya'ya karşı intikamcı uygulama var

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, AKP'nin rehin tutulan Bekir Kaya'ya intikamcı uygulamalarla yaklaştığına dikkat çekerek, "Bu davalarda yargılanan tüm arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van’da görülen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın tutuklu yargılandığı davanın duruşmasına katıldı. HDP Van milletvekilleri Murat Sarısaç, Bedia Özgökçe, Muazzez Orhan ile DBP ve HDP yöneticilerinin de takip ettiği duruşma sonrası konuşan Temelli, şunları söyledi:

'UTANÇ SAYFASI!'

"Hiçbir hukuka ve hakka sığmayacak bir iddianameler zinciri ve mütalaa ile karşı karşıyayız. Akla hayale gelmeyecek suçlamalara maruz kalmış Bekir Kaya. Bunların hiçbirinin herhangi bir karşılığı yok. Bütün tutsak arkadaşlarımızın davalarında olduğu gibi burada da da aynı tablo ile karşı karşıyayız. Vicdanlara sığmayacak bir iddianame ve yargılama sürecine tanıklık ediyoruz."

Bu yargılamanın, Türkiye yargısının utanç sayfalarından biri olduğunu söyleyen Temelli, "Mezarlık yapmak, insanları defnetmek suçmuş gibi bir iddianame hazırlanmış" dedi.

'SAHİP ÇIKALIM'

Temelli, "Yargılama, hukuk yok, iktidarın intikamcı duygularla saldırısı var" diyerek, "Bu davalarda yargılanan tüm arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum" çağrısında bulundu.