Tilaver’in cenazesi 4 gündür ailesine verilmiyor

İran pastarları tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Haşem Tilaver’in cenazesi, 4 gündür ailesine verilmiyor.

Türkiye-İran sınırında bulunan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Kızılkaya (Belasor) köyünde sınır ticareti yapan köylülere 2 Ağustos’ta İran askerleri tarafından ateş açılmış ve Haşem Tilaver adlı genç ağır yaralanmıştı.

Saatlerce yaralı bir şekilde bekletilen Tilaver, ardından İran'ın Çaldıran (Qeleni ) kentinden gelen ambulansa bindirilerek hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetmişti. Tilever'in cenazesi 4 gündür aileye teslim edilmiyor.

Haşem Tilaver'in abisi Burhan Tilaver, kardeşinin cenazesini almak için 4 gündür İran’da beklediğini ama bürokratik işlemlerle oyalanarak cenazelerini alamadıklarını belirtti. Tilaver, "Bizler 4 gündür burada bekletiliyoruz ve bize ‘şuraya git buraya git’ deniliyor. Doktordan rapor almak için başvuruyoruz 5 dakikada çıkarıp vereceği raporu 2 gün sonra veriyor. Biz bir an önce cenazemizi alıp defnetmek istiyoruz" dedi.

Tilaver'in öldürüldüğü gün yanında bulunan ve gözaltına alınan 4 gencin ise İran mahkemesinde yargılandıkları ve Türkiye'ye teslim edilecekleri bilgisine ulaşıldı.