Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Tosun: Gündemimiz tecrit, açlık grevleri ve direniş

HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, gündemlerinin tecrit ve açlık grevleri olduğunu belirterek, derhal tecridin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, çocukları açlık grevinde olan ailelerle birlikte HDP Amed İl Örgütü'nün binasında basın açıklaması yaptı. 

Tosun, şunları kaydetti:

"Bugün direnişinin 147’nci gününde olan Leyla Güven ve zindanlarda direnen binlerce siyasi tutsak ile açlık grevleri devam ediyor. Bu grevler devam ederken aynı anda cezaevlerinden cenazeler geliyor. Son 15 günlük süre içerisinde cezaevlerinden 6 cenaze çıktı. 6 tutsak tecridi kırmak için yaşamlarına son verdi.   

Şu anda cezaevlerinde açlık grevlerine devam eden direnişçilerin sağlık durumları her geçen gün daha da kritik bir hale geliyor.  

Seçim gündemi bizler için geride kalmıştır ve şu andan itibaren gündemimiz tecrit, açlık grevleri ve direniştir. Ölümleri durdurmak için harekete geçme zamanıdır. 

Bu kapsamda, hükümeti acilen açlık grevi direnişçilerinin meşru ve hukuki talebi olan İmralı Cezaevi’nin üzerindeki tecridin kaldırılması için görev almaya çağırıyoruz."

Tutsak yakını Besya Kaymaz ise şunları söyledi:

"Açlık grevinde olan bütün tutukluları saygıyla selamlıyorum, şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ben bugün cezaevindeki görüşten yeni çıktım. Cezaevindekilerin durumları çok çok kötüydü. 105 gündür açlık grevinde olan arkadaşlarımız var. Sivil Toplum Örgütlerimizin bir an önce toplanıp buna bir hal çare bulması gerekiyor. 

Biz bunu kabul etmiyoruz. Benim 7 yeğenim içeride ve hepsi açlık grevinde, Diyarbakır, Tarsus cezaevlerinde. Biri benim çocuğum, 8 akrabam içeride açlık grevinde. Bizim çocuklarımızın elleri tutmuyor, gözleri görmüyor. Artık duyulsun. Anneler ne yapacak, bu ölümlerin bir an önce durması lazım. 

Sivil toplum örgütlerine halka çağrımızdır, bir şey yapalım. Ne yapacağız, nasıl yapacağız bilmiyoruz ama bir an önce adım atılmalı. Binlerce insan açlık grevinde. Cezaevlerinin durumu çok kötü. 

Cenazelerin üzerimize gelmesinden çok çok korkuyoruz. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım nasıl bir çare bir yol bulacaksak bulalım. Yasal bir taleptir onların talepleri.  STK’lara sesleniyorum; lütfen buna bir çözüm bulun."