Türk askeri, Silopi ve Kızıltepe'de yangın çıkardı

 Cudi Dağı ve Xurs bölgesinde yankın çıktı. Yangınlara halk müdahale ediyor. Köylüler, "Askerler ateşe verdi" dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü (Bêspin) beldesi kırsalında bulunan Cudi Dağı bölgesinde kuru otların tutuşmasıyla birlikte yangın çıktı. Fêrga alanına çıkan ve her geçen dakika büyüyen yangından kaynaklı çok sayıda ağaç küle döndü. Yangına çevrede bulunan halk kendi imkanlarıyla müdahalede ediyor.
Büyük bir alana yayılan yangının söndürülmesi için HDP'li Silopi Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. 

XURS'TA YÜZLERCE DÖNÜM KÜL OLDU

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Xurs Bölgesi’nde bulunan kırsal Çiyayê Mazî alanında da bu sabah saatlerinde yangın çıktı. Uluköy (Îzer) ve Damlalı (Dokanê) mahalleleri arasında bulunan alandaki yangından kaynaklık yüzlerce dönümlük arazi küle döndü. Yangına kendi imkanlarıyla müdahalede bulunan çok sayıda köylü, müdahalede zorlandıklarını aktardı. 

KÖYLÜLER: ASKER ATEŞE VERDİ

Yangının çıkış nedeni hakkında da konuşan köylüler, dün gece operasyona çıkan jandarma özel harekât ekiplerinin sabah saat 04.30 sularında operasyon dönüşü bölgeyi ateşe verdiklerini dile getirdi. Köylüler, bölgenin aylardır insansız hava araçlarıyla izlendiğini ve jandarma ekiplerinin dün geceden bu yana operasyon gerçekleştirdiklerini kaydetti.