Türk ordusu Çınar’da operasyon başlattı

Amed’in Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaş köyündeki askeri operasyonda bir kişinin yaşamını yitirdiği ileri sürülürken, 4 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaş Mahallesi’ne yönelik dün akşam saatlerinde askeri operasyon başlatıldı. Mahalleden iki kilometre uzaklıkta saat 23.00 sıralarında yoğun silah seslerinin geldiği ve ardından bir kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Operasyon sırasında bölgedeki sondaj makinalarına bakmaya giden Mehmet Ruhi Bakır (27) ve Şemsettin Sunyar (45) ile Demirölçek Mahallesi’nde ise Halil Değer (40) ve Ekrem Değer’in (28) gözaltına alındığı öğrenildi.

Yaşananlara ilişkin bilgi veren M. Ruhi Bakır’ın ağabeyi Mehmet Kerbela Bakır (40), gözaltına alınan kardeşi ve akrabası Şemsettin Sunyar ile birlikte 4 kişinin Çınar İlçe Jandarma Komutanlığında tutulduğunu söyledi. Bakır, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği gizlilik kararından dolayı herhangi bir bilgi alamadıklarını kaydetti. Tanıkların beyanlarına göre kardeşinin yaralı olduğunu belirten Bakır, jandarmada kardeşi ile görüştürülmediğini ve durumuna ilişkin bilgi verilmediğini söyledi.