Türk ordusu Şırnak ve Bitlis’te operasyon başlattı

HPG BİM, işgalci Türk ordusunun Şırnak ve Bitlis’te operasyon başlattığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusunun Şırnak ve Bitlis’te operasyon başlattığını belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “27 Temmuz günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Navsera Cudi alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 22.00 ve 28 Temmuz günü saat 03.00’da savaş uçakları alanı bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu taarruz helikopterlerinin desteği ile skorsky helikopterlerle alana indirmeler yapmıştır. Aynı gün öğlen saatlerinde geri çekilen operasyon ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

BİTLİS’TE 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

26 Temmuz günü saat 15.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Bitlis’in Şêx Hebib alanını bombalamıştır. Bombardıman ardından işgalci güçler Skorsky helikopterler ile alana indirme yaparak bir operasyon başlatmıştır. Akşam saatlerinde geri çekilen bu operasyonda yaşanan bombardımanlar sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Hakkari ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda:

27 Temmuz günü saat 11.30 sularında savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır.

28 Temmuz günü saat 03.00’da savaş uçakları yine Zap bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır. Zap bölgesine yönelik gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

25 Temmuz günü saat 15.00’da savaş uçakları Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Tepê Baye alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda Fırat ve Serhıldan arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”