Türk ordusu Bermize'den çekilmek zorunda kaldı

Türk ordusu Bermize köyünden çekilmek zorunda kalırken, köy çevresi ve tepelerdeki işgalini ise sürdürüyor.

Hewlêr'in Diyana ilçesine bağlı Sidekan bölgesinin Bermize kasabasına, 31 Mayıs'ta zırhlı araçlarla giren işgalci Türk ordu güçlerinin, Başur halkının tepkileri ve gerillanın eylemleri üzerine Bermize’den çekildiği bildirildi. Köyün üzerindeki tepeler ile Siro, Lêlîkan tepelerindeki işgaller ise sürüyor.

Sidekan Nahiye Sorumlusu İhsan Çelebi, “Bermize köyüne gelen TSK mensupları köyü tamamıyla boşaltıp karargahlarına çekildi” dedi.

Çelebi, köye giren işgalci Türk ordusunun, Bermizelilerden yardım istediğini belirterek, “Ama halkın yardım talebini reddetmesi üzerine TSK Bermize köyünü tamamıyla boşalttı" dedi.

TEPELERDEKİ İŞGAL SÜRÜYOR

Yerel kaynaklar, işgalci güçlerin, Bermize'den çekilmesine rağmen sonbahar aylarında ve Nisan başından itibaren işgal ettikleri Kanireş, Bermize köyü tepesi, Gübete, Siro ve Lelikan tepelerindeki işgallerini sürdürdüğü bilgisini verdi.

Kaynaklar, askerlerin geri çekilmesinin bir nedeninin halkın ve parlamenterlerin tepkisi, diğerinin de gerillanın tepelerdeki askerlere yönelik eylemleri olduğunu aktardı. Eylemlerin halkta moral yarattığı belirtildi.