Türk ordusu sivilleri hedef aldı

HPG BİM, işgalci Türk ordusunun sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenlediğini vurguladı. Maxmur’a yönelik dün düzenlenen saldırıda 2 kişinin yaralandığı belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan’da sivil yerleşim yerlerini bombaladığını ve saldırılarda 2 kişinin yaralandığını vurguladı.

HPG BİM açıklaması şöyle: “19 Temmuz günü saat 00.10 sularında işgalci TC ordusu Maxmur Şehit Rüstem Cudi kampına yönelik savaş uçakları ile bombardıman gerçekleştirmiştir. İşgalci TC devleti Maxmur halkının ikamet ettiği alanları rastgele bir şekilde bombalamış ve bu bombardımanlar sonucunda kamp halkından 2 kişi yaralanmış, halka ait bağ ve bahçeler de ciddi zararlar görmüştür.

Tüm insanlığın başına bela olan DAİŞ’e karşı direnen ve savaşan Maxmur halkına yönelik bu saldırıyı düzenleyenlerin DAİŞ zihniyetinden hiçbir farkları bulunmamaktadır. DAİŞ saldırıları püskürterek Başurê Kurdistan’ın işgalinin önüne geçen bu halk tüm insanlık adına direnmiştir. Maxmur’u ve Başurê Kurdistan’ı DAİŞ işgalinden koruyan bu halka yönelik yapılan bu saldırılardan BM, Irak hükümeti ve Kurdistan Bölgesel Hükümeti konu hakkında ikna edici açıklamalar yapmadıkları sürece zan altında kalacakları açıktır. Irak hava sahası, Irak devleti ve koalisyon güçlerinin kontrolünde olmakla beraber, BM’in de kampı koruma sorumluluğu bulunmaktadır.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin tarihi bir aşamada bulunduğu bu dönemde, AKP-MHP faşist koalisyonu Kürt halkına karşı düşmanlık yapmakta ve alçakça saldırılar geliştirmektedir. İşgalci TC devletinin zulmünden kaçmış bir mülteci kampı olan yurtsever Maxmur halkımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırı işgalcilerin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Hiçbir yerde Kürde ait tek bir değeri kabul etmeyen faşist TC devleti çeşitli bahaneler üreterek bu alçakça saldırıları düzenlemektedir. Maxmur kampına yönelik yapılan bu saldırı Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik bir saldırıdır. Kürt halkına saldıran bu zihniyetten hesap sorulacağı herkes tarafından bilinmelidir. Alçakça saldırıda yaralanan insanlarımıza acil şifalar diliyoruz.

KÖYLÜLERE AİT ARAÇLAR HEDEFLENDİ

18 Temmuz günü saat 17.00 ile 18.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Duhok’un Çemanke nahiyesine bağlı Sipindare köyüne yönelik hava saldırısı düzenlemiştir. Köy halkına ait 2 aracın hedeflenip bombardımana tabi tutulduğu bu saldırıda 3 sivil insanımız yaralanmıştır. Gerillamızın herhangi bir askeri faaliyeti bulunmadığı bu alanda işgalci TC devleti sivil insanları bilinçli bir şekilde hedeflemiştir. İşgalci güçler bu saldırılar ile Başurê Kurdistan halkını korkutmak, sindirmek ve teslim almak istemektedir. Yapılan bu saldırıda yaralanan insanlarımıza acil şifalar diliyor ve masum sivil halka saldıran bu faşist zihniyetten hesap sorulacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”