Türk ordusundan firar edip gerillaya katıldı

Türk Ordusu'nda zorunlu askerliğini yaptığı sırada, subayların uyguladığı baskıya dayanamayan Kürt genci firar ederek gerilla saflarına katıldı.

Adıyaman'da zorunlu askerlik yaptığı sırada Türk ordusunun Kürt askerlere yönelik baskılarına dayanamayan Muşlu Serhildan Guevera, daha önce de sempati duyduğu Kürt Özgürlük Hareketi'ne katılma kararı alır. Gerilla Serhildan, askerlikten firar edip Kürt Özgürlük Hareketi'ne nasıl katıldığını ANF'ye anlattı.

KÜRT OLDUĞUM İÇİN HAKARETLERE MARUZ KALDIM

Kürt halkının özgürlük mücadelesi sürerken, bir Kürt olarak Türk devletine askerlik yapmanın insanı vicdanen ve ahlaken zorladığını söyleyen gerilla Serhildan, "Bu yüzden katılım kararı aldım. Şu an gerilla olarak mücadele ediyorum bu benim için çok büyük bir mutluluk" diye konuştu.

Adıyaman'da zorunlu askerlik yaptığı sırada Kürt olduğu için Türk subaylarının küfür ve hakaretlerine maruz kaldığını belirten gerilla Serhildan devamla şunları ifade etti: "Türk Ordusu'nda askerlik tamamen zora dayalı, insanlık dışı ve insanlık onurunu zedeleyen yaklaşımlar söz konusu. Hiçbir Kürt bu hakaretlere dayanamaz."

KÜRT GENÇLERİ ONURSUZ YAŞAMAYI KABUL ETMEMELİDİR

Kürt Özgürlük Hareketi'ne her zaman sempati duyduğunu söyleyen gerilla Serhildan nasıl firar ettiğini şu sözlerle anlattı: "Zaten her zaman bir gerilla olma isteğim vardı. Artık bunları da görünce tahammül edemedim. Kaçışımı planladım ve şu an Zagros dağlarında bir gerillayım." 

Son olarak zorunlu olarak askerlik yapan tüm Kürt gençlerine çağrı yapan Serhildan Guevera, "İnsan yaşamalı ise onuru ve şerefi ile yaşamalıdır. Hiç kimse onursuzca yaşamayı kabul etmemelidir. Bu yüzden askerlik yapan tüm Kürt gençlerine çağırım, askerden firar edip gerilla saflarına katılsınlar" dedi.