Türk savaş uçakları Zap ve Avaşin’i bombaladı

HPG, Türk savaş uçaklarının Zap ve Avaşin alanlarını bombaladığını bildirdi. Bombardımanda gerilla güçlerinin herhangi bir zarar görmediği kaydedildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

12 Nisan günü (dün) işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na yönelik olarak bir dizi hava saldırısı düzenlendiğini belirten HPG, “Dün sabah 09.00-13.00 saatleri arasında Zap’a bağlı Şkefta Brindara, Küçük Cilo ve Saca alanları,

10.20-13.20 saatleri arasında ise Avaşin’e bağlı Arıs-Farıs alanı bombalanmıştır.

Yoğun bir şekilde yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir” dedi.

HALİL DUMAN’IN KAYBOLMASIYLA İLİŞKİMİZ YOK

HPG açıklamasında Colemêrg’de kaybolan Halil Duman’a ilişkin de şunlar vurgulandı:

“10 Haziran 2018 tarihinde Colemêrg’e bağlı Kaval Köyü’nde değerli bir yurtseverimiz olan Halil Duman kaybolmuştur. Nedenleri ve nasıl yaşandığı bilinmeyen bu olay sonrasında, sömürgeci düşman ve işbirlikçisi olan kimi kesimler tarafından, Halil Duman’ın güçlerimiz tarafından kaybedildiği yönünde kimi gerçeğe dayanmayan söylentiler halk içinde yaygınlaştırılmaya çalışılmıştır.

Tarafımızdan yapılan tüm inceleme ve araştırmalar sonucunda, yaşanan bu kaybolma olayıyla güçlerimiz arasında herhangi bir ilişki bulunmamıştır. Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi bir görev olarak görüyor, halkımızı düşmanın özel savaş oyunlarına prim vermemeye davet ediyoruz.”