Türk ve Altındağ mazbatalarını aldı

HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, mazbatalarını aldı. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanan HDP’li eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Figen Altındağ, mazbatalarını aldı. İl Seçim Kuruluna gelen eşbaşkanlara HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve partinin ilçe belediye eşbaşkanlarının da olduğu olduğu kalabalık bir grup eşlik etti.

'BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ'

Tüm Mardin halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Türk, "Belediye elbetteki halkın hizmet göreceği bir yer. Bu hizmeti en güzel şekilde yapmak için bütün gücümüzle çaba içinde olacağız. Yaptığımız her çalışmayı şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Büyük bir heyecanla halka hizmet etmeyi esas alacağız. Demokratik geleceği esas alan bir yaklaşımımız var. Bu ülkede demokrasinin kalıcı olması için, sorunların çözülmesi için çabalarımız olacak" dedi. 

Mardin halkı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışma yürütüp, kentte çok şeyin değişmesini umduklarını söyleyen Türk, "Biliyoruz ki belediyede bugün hiçbir şey kalmamış. Biz buna rağmen çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye belirtti.

AÇLIK GREVLERİ

Türk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı devam eden açlık grevi eylemlerine de dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Buradan bugün hem Cumhurbaşkanı’na, hem Adalet Bakanı’na hem de halkımıza çağrıda bulunuyorum. İnsanlar yasamlarını kaybetmeden buna mudahale etmeliyiz. Elbette hiçbirimiz bu ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bunun önlenmesi için çaba içinde olunmalıdır."

'EMEKÇİNİN HAKKINI KORUYACAĞIZ'

Türk ve beraberindeki heyet, daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. 

Belediyeyi devralmaları sırasında da konuşan Türk, belediyelerine 3 yıl önce kayyum atanmış olmasını hatırlatarak, "Bugün halkın iradesinin bir kez daha tecelli ettiği gündür" diye konuştu. 

Gerçekleştirecekleri çalışmalarına dair "şeffaflık ve adil yönetim" vurgularında bulunan Türk, şunları dile getirdi: "Yaptığımız tüm çalışmaları halka duyacağız. Emekçilerin hakkını asla ama asla yemeyeceğiz. Halkımızın beklentilerine yanıt vermeyen bir duruş, elbette bizim açımızdan bu halkı temsil etmez. Bu konuda gereken düzenlemeleri de yapacağımızı ifade ediyorum. Siyasi partiyiz, kendimize göre kadro oluşturma halkımız var. Çalışacağımız üst düzey kadroda düzenlemeler yapacağız. Onun kararını bizler vereceğiz. Ama emekçinin, çalışanın hakkını hukukunu koruyacağız."

Eşbaşkan Figen Altındağ da Mardin halklarına teşekkür etti.