Uluslararası Komplo Binarê Qendîl’de protesto edildi

15 Şubat Uluslararası Komplosu 20’inci yıl dönümünde Binarê Qendîl’de bir yürüyüş ile protesto edildi.

Binarê Qendîl’de Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Mücadeleci Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplo, yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel yürüyüş ile protesto edildi.

“Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım ve Önder Apo’yu özgürleştirelim” şiarıyla düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı eylemde PKK bayrakları ile Öcalan posterleri taşındı.

Sık sık, komployu protesto eden sloganların atıldığı yürüyüşten sonra düzenlenen mitingde ise Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Mücadeleci Genç Kadınlar Birliği üyesi Zilan Musa bir konuşma yaptı.

Musa, "15 Şubat 1999’da Önder Apo’ya yönelik uluslararası komplo geliştirildi. Önder Apo 20 yıldır İmralı Adası’nda ağır bir tecrit altındadır. Bu tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde 93 gündür açlık grevi eylemleri devam ediyor. Leyla Güven’in eylemini destekliyor, 15 Şubat komplosunu protesto ediyoruz” dedi.

Musa Kürt halkına ise şu çağrıda bulundu: "Önder Apo üzerindeki tecride karşı ve Leyla Güven’e destek amacıyla alanlara akalım.”

Binarê Qendîl Meclis üyesi Marif Ênzeyî ise Kürt halkının tarihte büyük bedeller verdiğini belirtti.

Kürt sorunun çözüm anahtarının Öcalan’da olduğunu ifade eden Ênzeyî, "Devrimci ve özgürlükçü Şêladizê ve Behdînan halkı nasıl ki Saddam rejim güçlerini Behdinan’dan çıkardı, Türk devletinin üslerini de oradan çıkaracak. Qendîl ve Behdinan halkının intikamını alın. Şêladizê’nin yiğit halkı Türk devletinin askeri üssünü yakarak, tarih yazdı” diye konuştu.

Eylem, “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin” ve “Bijî berxwedana Leyla Güven” sloganlarıyla sona erdi.