Urfa'daki soykırım operasyonlarında 22 kişi gözaltına alındı

Halfeti ve Birecik ilçelerindeki siyasi soykırım operasyonlarında aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. 

Urfa'nın Halfeti ilçesinde jandarmanın yaptığı ev baskınlarında 13 kişi gözaltına alındı.

Göklü Jandarma Karakolu'na götürülen kişilerin isimleri şunlar:; "Bekir Öztürk, Nurettin Karadaş, Sami Bozkurt, Kazım Balaban, Azad Polat, Seyhan Bayram, Hacı Yalçınkaya, Osman Yalçınkaya, Hasari Baysöz, Hakkı Keskin, Hüseyin Mavigök, Kadir Çolak ve Abdullah Uzun." 

Birecik ilçesine bağlı merkez ve kırsal mahallelerde de Türk devlet güçlerince ev baskınları yapıldı. Baskınlarda HDP Birecik İlçe Eşbaşkanı Dilan Taş, partinin eski ilçe eşbaşkanı İbrahim Yeşiltepe, Halil Genç, Halil Sarıkaya, Abdulcelil Arıcı, Şevket Çetinkaya, Mustafa Karadağ, Mikail Kılıç ve Bülent Karayılan gözaltına alındı.

Öte yandan 29 Mart günü Siverek'te yapılan ev baskınlarında gözaltına alınarak Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Levent Korkmaz, İlyas Korkmaz, Ayşe Güler, Tevbun Mimkara, Şehriban Mimkara, Hebat Mimkara, Çerko Mimkara, Cemil Bezer ve soyadı öğrenilemeyen Halil adlı yurttaş'ın gözaltı süreleri 4 gün uzatıldı. 

Gözaltındakilere işkence yapıldığı öğrenildi.