Van adayları halkla buluştu

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları ile ilçe belediye eşbaşkan adayları, seçim çalışmalarını halk buluşmalarıyla sürdürüyor.

Van büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan, Çatak'ta, Mustafa Avcı ise Saray’da halka buluştu. Gevaş ve Başkale belediye eşbaşkan adayları da çalışmalarını sürdürdü.

ÇATAK

HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan HDP Van İl eşbaşkanı Yadişen Karabulak, Çatak Belediye Eşbaşkan adayları Esra Babur ve Murat Bozdemir yerine kayyum atanan Çatak Belediye Eşbaşkanı Celalettin Bartu ve parti yöneticilerinin de içinde bulunduğu grup ilk olarak Çatak merkezde kahvehaneler gezerek halkla bir araya geldi.

ŞAMİNİS HALK BULUŞMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Ardından Şaminis (Övecek) mahallesinde düzenlenen halk buluşmasına katılan eşbaşkan adayları mahalle girişinde halk tarafından coşkuyla karşılandı. Mahalle meydanını dolduran kitle HDP bayraklarıyla alanı donattı.

Burada ilk olarak konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, açlık grevlerinin 128. gününde olduğunu belirtti.

Karabulak, “Başta Leyla Güven ve tüm açlık grevinde bulanan yoldaşlarımızı Çatak halkı ve yurtsever annelerimizin şahsında direnişlerini selamlıyor ve önlerine eğiliyorum. Bugün Çatak halkı Şaminis (Övecek) halkı kararını verdi bu halkın iradesine el koyan yok sayan sisteme 31 Mart’ta cevap vererek 1 Nisan sabahı kayyumlarını Ankara’ya gönderecektir” diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan da şunları söyledi: “Onlar sandılar ki Bekir Kaya’yı tutuklasalar, Celalettin başkanı, Evin başkanı tutuklayarak hapse atsalar bir daha Van halkı, Çatak halkı bir araya gelemeyecek. Ama bugün görüyorlar ki, Çatak halkı büyük bir iradeyle kayyumlara ve kayyum politikalarına en büyük cevabı veriyor, her yerde partisini sahipleniyor. Bizi sürekli aşağılayarak Kürt halkının onurunu rencide ederek bizleri birbirimizden ayırarak sandılar ki bir daha sesimizi çıkaramayacağız… Yanılıyorlar, çünkü, 31 Mart seçimleri onlara ve kayyumlarına en büyük cevap olacaktır. 31 Mart’ta vereceğimiz cevapta biz halkız biz buradayız ve hiçbir yere gitmeyeceğiz.”

Konuşmalarının ardından eşbaşkan adayları halkla birlikte halay çekti. Özgökçe Ertan ve beraberindekiler son olarak Tınk (Büyükağaç) ve Reşan (Atlıhan) mahallelerinde ev ziyaretlerinde bulundu.

SARAY

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı da Saray ilçesinde halkla buluştu. Buluşmaya Avcı’nın yanı sıra Mukaddes Karakoç, Saray Belediye Eşbaşkan adayları Caziye Duman, Şahabettin Bilmez ve beraberinde kanaat önderleri katıldı.

Avcı ve beraberindekiler ilçe girişinde kitlesel bir şekilde karşılandı ve daha sonra Saray merkezinde tur atıldı. İlçe merkezinde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan eşbaşkan adayları ilk olarak Örenburç’ta (Satmanıs) bir taziye ziyaretinde bulundu.

Eşbaşkan adayları taziye ziyaretinin ardından Beyaslan (Şerefxane) köyünde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Yoğun katılım olduğu buluşmada Mustafa Avcı ve Caziye Duman birer konuşma yaptı.

“Saray halkının karşılaması 31 Mart’ın zaferidir” diyen Avcı, şunları belirtti: “Köylerde artan baskı ve engellemeye rağmen bu tablo çok anlamlı. Saray halkı ‘biz buradayız ve irademize sahip çıkacağız’ diyor. Biz şunu diyoruz bu halk olduğu sürece bizim kazanamayacağımız seçim yok. Van ve ilçelerinde AKP’nin güvenlik gerekçelerini bahane ederek uyguladığı politikalar halkımızı ekonomik olarak geri götürdü. Tarım ve hayvancılık bu bölgelerde birinci durumda iken şimdi bunlar bitme noktasına gelmiş. İnsanlar topraklarından göç ederek inşaat işçisi olarak ya da mevsimlik işçi olarak batı illerine gidiyor. AKP’nin göç ettirmeye yönelik geliştirdiği bu politikalara yönelik bizler 31 Mart’ta dur diyeceğiz. Açıkladığımız bu projeler ile halkımızın tarımsal ve hayvancılık faaliyetleri başta olmak üzere insanları topraklarını terk etmemesi için her türlü belediye imkânlarını kendilerine sunacağız.”

Saray Belediye Eşbaşkan adayı Caziye Duman da konuşmasında açlık grev direnişlerine dikkat çekerek, “Leyla Güven’in anlamlı mücadelesini ve direnişinin 128’inci gününde selamlıyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra adaylar ve beraberindekiler Bakışık (Avzerk) köyüne konvoy ile ziyaret etti. Köy programların ardından eş başkan adayları seçim bürosunu ziyaret ederek. Seçim bürosunda bulunan halk ile bir araya geldi.

GEVAŞ

HDP’li Gevaş belediyesi eşbaşkan adayları Veysi Şeker ve Melek Arapoğlu ilçedeki esnaf ve kurumları bugün de ziyaret etti. Gevaş'ta rantçı değil toplumcu bir belediyeciliğe ihtiyaç olduğunu belirten eşbaşkan adaylarına esnaf yoğun ilgi gösterdi.

Eşbaşkan adayları personelin sorun ve taleplerini dinledi.31 Mart’tan sonra kapalı kapılar ardından değil şeffaf ve emeğe dayanarak ilçeye beraber hizmet edeceklerini belirten eş başkanlar ilgilerinden dolayı çalışanlara teşekkür etti.

BAŞKALE

Van Milletvekilimiz Muazzez Orhan, DTK Başkanlık Divanı Üyesi Fikret Doğan, Belediye Eşbaşkan Adayları Şengül Polat, Erkan Acar ilçeye bağlı Hespistan, Herisan, Arek ve Baz köylerinde halkla buluştu. Köylerde halka hitap eden HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, halkı sandıklarına ve iradesine sahip çıkmaya çağırdı.