Van'da 9 Ekim Komplosu protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük 9 Ekim Komplosu Van'da protesto edildi. Eylemde, "Tecrit politikalarını bedeli ne olursa olsun kabul etmeyeceğiz" mesajı da verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu'nu protesto etmek için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde basın açıklaması yapıldı. Eyleme açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri, ilçe örgütleri ve halk katıldı.

'ERDOĞAN ÇÖZÜM MASASINI DEVİRDİ'

Dede, konuşmasına Amed merkezli gerçekleşen ve 100 kişinin gözaltına alındığı siyasi soykırım operasyonlarını kınayarak başladı.

Dede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, mücadelesiyle 9 Ekim Komplosu'nu boşa çıkardığına dikkat çekerek, Öcalan'ın barış için oynadığı role ise Erdoğan tarafından saldırıldığını söyledi. Dede, "Çözüm masasını Erdoğan devirmiştir" dedi.

'BEDELİ NE OLURSA OLSUN KABUL ETMEYECEĞİZ'

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, konuşmasının sonunda da şunları ifade etti:

"Tecrit halklarımızın menfaatine ve yararına değildir. Ülke yönetilemez hale getirilmiştir. Bu sebeplerle Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecrit kaldırılmalı, görüşmeler başlatılmalı, Kürt sorunu ve tüm sorunlar barışçıl ve demokratik yöntemle çözülmelidir.

9 Ekim Komplosu'nu ve bir bütünen savaş ve tecrit politikalarını bedeli ne olursa olsun kabul etmeyeceğiz."