Van’da açlık grevi ikinci grupla devam ediyor

Van’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması amacıyla yürütülen açlık grevlerine destek amacıyla başlatılan dönüşümlü açlık grevi eylemi ikinci bir grubun katılımı ile devam ediyor.

Van'daki açlık grevi üç gün önce dönüşümlü olarak başlatıldı. Açlık grevini Pazar günü ikinci bir grup devraldı. Bu vesileyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu ilçe örgütü binasında bir açıklama yapıldı.

İkinci gruptaki 10 kişi adına konuşan Ferdi Sertkal, Leyla Güven, Nasır Yağız, cezaevlerindeki ve Avrupa'daki açlık grevcilerinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

Vicdan sahibi insanlar olarak bu duruma sessiz kalmamak için açlık grevine girdiklerini ifade eden Sertkal, tecridin insanlığa karşı bir suç olduğunu ifade etti.

Sertkal, “Bu salt İmralı’yla ilgili bir tecrit değildir, dünya halklarına ve ezilen tüm halkların üzerinde uygulanmış bir tecrittir. Biz de Kürt halkı olarak bu tecride sessiz kalmayacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Sertkal, "Biz daha fazla insanların yaşamlarını yitirmesini, cezaevlerinde tabutların çıkmasını istemiyoruz. Bu talep doğrultusunda açlık grevini birinci gruptan devralıyoruz. Leyla Güven'in talebi talebimizdir. Leyla Güven'in talebi tüm Kürt halkının ve ezilenlerin talebidir. Bijî Berxwedana Leylaye" diye ekledi.

Yapılan konuşmanın ardından atılan sloganlarla ikinci grup 10 kişiyle 3 günlük açlık grevine başladı.