Van’da bir binada 5 hayali seçmen

AKP’nin hayali seçmenleri iddiaları geçtiğimiz hafta gündeme gelirken, Van’da seçmen kayıtlarını inceleyen bir kişinin ikametgahında tanımadığı 5 kişinin ismi çıktı.

Van’ın İpekyolu İlçesinde yaşayan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir kişi geçen hafta içinde askıya çıkan seçmen kayıtlarını incelerken yaşadığı binada tanımadığı 5 kişinin seçmen olarak yazıldığını gördü. Söz konusu kişilerin binada yaşayıp yaşamadığını araştıran söz konusu kişi, binada bu isimde kimsenin yaşamadığını tespit etti. Adıyaman soyadını taşıyan 5 kişiyi tanımadığını belirten Vanlı, bu kişilerin kaydının silinmesini istedi.

Van’da yaşanan bu olay geçen hafta içinde gündeme gelen ‘AKP’nin hayali seçmenleri’ iddialarını hatırlattı. Van’da İpekyolu İlçesine 7 bin, Tuşba ilçesine 5 bin, Edremit’te 5.200 seçmenin dışarıdan getirildiği iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Van’da bir binada yaşamayan seçmenlerin ortaya çıkması iddiaları doğruluyor.

Konuya ilişkin bilgi veren HDP Van Seçim İşleri Sorumlusu Xece Kiye, Van’da bir çok yerde aynı taktiğin uygulandığını söyledi. AKP’nin kesinlikle kazanamayacağını düşündüğü ilçelerden nispeten daha güçlü olduğu ilçelere kaydırma yaparak seçimleri kazanmayı planladığını ifade eden Kiye, bu duruma karşı tüm yurttaşları duyarlı olmaya çağırdı. Kiye, "Halkımız çevresindeki seçmen listelerine dair çalışma yürütmeli ve böylesi durumları bize bildirmeli" diye konuştu.