Van’da bir işkence vakası daha

Van’ın Erciş ilçesinde gözaltına iki kişiye jandarma tarafından işkence yapıldığı ortaya çıktı. İşkence gören iki genç daha sonra tutuklandı.

Yerel seçimlere az bir süre kala AKP, Erciş’te polis ve askerlerle halka dönük baskını artırmaya başladı. Özellikle Erciş ilçesinde polis ve askerler son dönemlerde yüzlerce eve baskın düzenledi, yüzlerce kişi gözaltına alındı, onlarca kişi ise tutuklandı. İlçede son 22 gün içinde 90 kişi gözaltına alınırken, 47 kişi de tutuklandı. Bu tutuklamalarla birlikte Erciş’te son 2 ayda 200’ün üzerinde eve baskın düzenledi. Van ve ilçelerinde gözaltına alınanlara sık sık işkence yapıldığı haberleri de gelmeye başladı. En son Van’da gözaltına alınan 3 çocuğa işkence yapıldığı ortaya çıkmıştı.

GENÇLER 4 GÜN BOYUNCA İŞKENCE GÖRDÜ

Van’ın Erciş ilçesinde geçen hafta Gözütok (Papişkin) köyünde jandarmanın yaptığı baskın sonucunda kendi evlerinde gözaltına alındı. Erciş İlçe Jandarma Karolunda götürülen İnan Dilmaç (19) ve Bülent Saklar (18) adlı gençlere, 4 gün boyunca gözaltında işkence yapıldığı ortaya çıktı. Gözaltındaki gençlerin yüzlerinde ve vücutlarında morluklar olduğu belirtildi. 4 gün boyunca gözaltında tutulan gençler daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KÖY BİR HAFTADIR JANDARMANIN ABLUKASI ALTINDA

Gözütok köyü yaklaşık haftadır jandarmanın ablukası altında olduğu belirtildi. Bir hafta boyunca köyü giriş ve çıkışlarında jandarmanın beklediği ve bazen de köy içinde devriye attığı belirtiliyor. 2014 yerel seçimlerinde Gözütok Köyü DBP, yüzde 100’e yakın oy oranı almıştı. AKP’nin hemen hemen hiç oy almadığı köyde son dönemlerde devletin baskısı altında olduğu dile getiriliyor. Olayın görgü tanıkları Erciş Jandarma Karakolu Komutanın askerlerine, “Bunları niye gözaltına aldınız, onları orada öldürecektiniz” dediği belirtildi.