Van’da fatura soygunu

Van’da, AKP’ye yakınlığıyla bilinen elektrik şirketi, "kaçak elektriği" önleme adı altında direklerin başına çıkardığı sayaçların parasını da halktan almaya başladı.

Van’da faaliyet gösteren elektrik şirketi, kaçak elektriğe önleme adı altında halkı soymaya devam ediyor. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkerler Holding'in enerji dağıtım şirketi olan Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) elektrik direklerinin üstüne kurulan akıllı sayaçların parasını faturalara yansıtarak halktan almaya başladı.

Türkiye’nin hiçbir şehrinde elektrik sayaçları, direklerin üstünde bulunmazken, bu özel uygulama sadece Kürdistan kentlerinde uygulanıyor. Elektrik şirketinin; Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Kürdistan’ın birçok ilinde elektrik sayaçlarını direklerin başına çıkardığı belirtiliyor.

FATURALAR 7 BİN TL’YE KADAR ÇIKTI

Sayaçların direklerin tepesine çıkarılmasından sonra, insanlara yüksek faturalar yazılmaya başlandı. Daha önce 40 ile 60 TL arasında değişen faturalar 7 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kullanmadığı halde kendisine yüksek fatura gelenler ise, itiraz edecek merci bulamıyor. Yüzlerce kişi kendilerine gelen yüksek faturalara itiraz dilekçesi vermesine rağmen elektrik şirketi tarafından dikkate alınmıyor. Böylece insanlar kendisine haksız şekilde yazılan yüksek faturaları ödemek zorunda kalıyor.

SAYAÇ BEDELİ FATURALARA YANSITILIYOR

Elektrik şirketinin hukuksuz icraatları arasında sadece yüksek faturalar bulunmuyor. Şirket yüksek faturaların yanı sıra sayaç bedelini de insanlara yüklemeye başladı. Bin lira olduğu belirtilen sayaç fiyatının faturalara yansıtılarak halktan alınıyor. Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir kişi, kendisine 7 bin TL fatura yazıldığını belirterek, bu yüksek faturaların yanı sıra sayaç parasının da kendilerinden alındığını söyledi. Yüksek fatura ve sayaç parası için VEDAŞ’a dilekçe vermesine rağmen hiçbir sonuç çıkmadığını dile getiren söz konusu, devletin bu şirketler aracılığıyla kendilerini soyduğunu belirtti.