Van’da yerel seçimler hazırlık toplantısı yapıldı

HDP yerel seçimler hazırlık toplantısı Van’da başladı.

HDP bugün Van’da düzenlediği toplantı ile yerel seçim çalışmaları başladı.

Edremit HDP ilçe binasında düzenlenen toplantıya HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Van Milletvekilleri Tayyip Temel, Bedia Özgökçe Ertan, Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, HDP-DBP PM-MYK üyeleri, İl-İlçe örgütleri ve Belediye Eş Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, eleştirel ve özeleştirel bir bakış açısıyla önümüzde ki dönemin planlamasını yapacaklarını söyledi.

Dede’nin ardından konuşan HDP Van Milletvekili Tayyip Temel, “Emektar siyasetçimiz İbrahim Ayhan’ın kaybettik. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyoruz. İbrahim arkadaş, Van kentimizde de büyük emekler verdi. Maalesef kendisi Hewlêr’de sürgünde yaşamını yitirdi. Sistemin yarattığı zorluklar ve zulümden dolayı Hewlêr’de mücadelesini sürdürürken yaşamını yitirmesi hepimizi derinden üzmüştür. Amed’de de bu toplantımızı yaptık. Zor bir dönemden geçiyoruz. Kürt halkının mücadelesi Kürtlerin yaşadığı illerde ve bölgelerde büyük emek ve fedakarlıklarla sürüyor. Bu anlamda Van ve Serhat’ın mücadelemizde önemli bir yeri var. Kürt halkının içinden geçtiği süreci değerlendireceğiz. Kürt siyasetini konuşacağız. Sorunlarımızı ortadan kaldıracak ve mücadeleye hizmet edecek tartışma ve fikirlerimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

‘EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ TECRİTTİR’

“En önemlisi Sayın Öcalan ağır tecrit koşullarında tutulmaktadır. İşte dün basına yansıyan haberleri okudunuz. Sayın Öcalan’a disiplin cezası verilmiş. Eskiden ‘koster bozuk, OHAL var’ diyenler şimdi artık gizlemeden İmralı’da uyguladıkları politikayı açıkça ortaya koyuyorlar” diyen Temel, İmralı politikalarını bugüne kadar Kürt halkının deşifre ettiğini, ama bu kez devletin kendi kendisini deşifre ettiğini de sözlerine ekledi.

Temel şöyle devam etti: “Sabrımızı sınamak istiyorlar. Tecrit sorunu bir halkın tecrididir. Bugün en önemli gündemimiz budur. Türkiye çok kritik bir durumdan geçiyor. Türkiye devlet sistemi oldukça zor durumda. Zor duruma düştükleri sürece Kürt halkına inkar ve katliam dayatılıyor. Kürt illerinde soykırım politikaları şu anda kayyumlar yapılıyor, Kürt halkı her yerde katliama uğratılırken bizler siyasi olarak ne yapacağız? Bu yüzden bugün burada tüm sorunlarımızı tartışacağız, demokratik siyasetimizi daha ileriye taşıyacağız.”

Yerel seçimler hazırlık toplantısı ardından basın kapalı olarak devam etti.