Xakurkê’de suikast eylemi

HPG BİM, HPG gerillalarının Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği suikast eyleminde 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Xakurkê’de işgalci Türk askerlerine yönelik düzenlenin suikast eyleminde 1 askerin öldürüldüğünü belirtti. Besta’da ise Türk askerleri ile bir çatışma meydana geldiğini kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 30 Temmuz günü saat 12.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derwêş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliğine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BESTA’DA ÇATIŞMA

28 Temmuz günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanında bulunan Çelê Sor mıntıkasında gizli birliklerin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 12.40’da işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz çatışmaya girmiştir. Ölü ve yaralı askerlerin netleştirilemediği bu çatışmada, düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Operasyon aynı gün akşam saatlerinde alandan geri çekilmiştir.

SİLOPİ’DEKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

27 Temmuz günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Germık ve Zêtka köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün işgalci TC ordusu operasyon alanını bombalamış ve 28 Temmuz günü sabah saatlerinde alana indirmeler yapmıştır. Bu operasyon aynı gün öğlen saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusu bu operasyonda gerilla kayıplarının olduğu yalan haberleri kendi güdümündeki medya aracılığı ile servis etmiştir. Operasyon boyunca herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

SAVAŞ UÇAKLARI ZAP’IN KUNİŞKA VE GUNDÊ FİLLEHA ALANINI BOMBALADI

31 Temmuz günü (bugün) saat 07.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanı ile Gundê Filleha alanında bulunan Bahar Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”