Yağız: Açlık grevini sürdüreceğim

Öcalan’a yönelik tecride karşı 54 gündür süresiz, dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Nasır Yağız, eylemini sürdüreceğini bildirdi.

HDP Başûrê Kurdistan Temsilciliği'nin,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Hewlêr’de başlattığı açlık grevi eylemi 54 gündür devam ederken, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan HDP Meclis üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. , Rojnews’e konuşan Yağız, Öcalan’a yönelik tecrit kaldırılıncaya dek eylemine devam edeceğini belirtti.

Avrupa’daki insan hakları kurumlarına çağrıda bulunan Yağız, “Tecridin sonlandırılması için çaba gösterilsin. 3 yıldan fazla bir zamandır Öcalan üzerinde ağır bir tecrit yürütülüyor” dedi.

Sağlık durumunun kötüye gittiğini belirten Yağız, “Bedenim her gün biraz daha zayıflıyor. Ama eylemime devam edeceğim” diye konuştu.

Yağız, “Abdullah Öcalan’ın sağlığı konusunda herkesin harekete geçmesi lazım. Cezaevlerinde kalan HDP parlamenterlerinin de serbest bırakılması gerekiyor” şeklinde konuştu.