Yağız'ın direnişi 144. gününde

Güney Kürdistan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan açlık grevleri kararlı bir şekilde devam ediyor.

Nasır Yağız 144, Fadile Tok 84, Herem Mehmud ve Gulebax Celal ise 28 gündür açlık grevi direnişinde.

Hewlêr’de 144 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız’ın sağlık sorunları giderek kötüleşiyor. HDP Temsilciliği'ndeki süreli-dönüşümlü açlık grevi eylemi de 72. grup ile devam ediyor. İngiltere Sosyalist İşçi Partisi üyesi Steve Clark ve Komünist Partisi üyesi Ogmûndûr Jansson, açlık grevi direnişçilerine destek ziyaretinde bulundu. Clark ve Jansson açlık grevi eylemcilerinin son durumlarına ilişkin bilgi aldı.

MAXMUR

İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Fadile Tok'un Maxmur Kampı'nda başlattığı açlık grevi 84. gününde devam ediyor. 119. gününde olan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini bu hafta 39. grup devraldı. Eylemciler, yaptıkları konuşmalarda tecrit sona erene kadar direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için 12 Aralık'ta başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevi 121. gününde. Süreli-dönüşümsüz açlık grevi eylemini 61. grup ile devam ediyor. Eylemciler açlık grevi direnişlerinin sahiplenmesi için, siyasi partiler başta olmak üzere tüm duyarlı kesimlere çağrıda bulundu. Herêm Mehmud’un açlık grevi 49,  Azadi Hareketi’nin Germiyan Bölge Meclisi üyesi Gulebax Celal'in direnişi de 28. gününde.