Yağız'ın direnişi 148. gününde

HDP Hewlêr temsilciliğinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi 148. gününe girerken, sağlık sorunları da devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Güney Kürdistan'da Nasır Yağız öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri kararlılıkla devam ediyor. HDP Hewlêr temsilciliğinde süren açlık grevinin 148. gününe giren Yağız'ın sağlık durumu kötüleşmeye devam ediyor.

Süleymaniye’de de 125 gündür devam eden süresiz ve dönüşümlü açlık grevi eylemini 63. grup devraldı. Mezopotamya İşçiler Derneği'nde yapılan açlık grevine Almanya, Katalonya ve İspanya'dan gelenler katıldı.

Kelar’da 24 Şubat'ta süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Mühendis Herêm Mehmud'un direnişi 52 günü geride bırakırken, Azadi Hareketi’nin Germiyan Bölge Meclisi üyesi Gulebax Celal'in direnişi de 32. gününde.

Maxmur mülteci kampında İştar Meclisi Koordinasyonu üyesi Fadile Tok’un süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 88. gününe girdi. Şehit Aileleri Derneği'nde devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevi ise 122. grupla sürüyor.