Yağız'ın durumu ağırlaşıyor

Tecride karşı 126 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için 126 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi devam ediyor. Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen Yağız, yaşadığı sıkıntıları ANF'ye anlattı. Son günlerde halsizlik yaşadığını ve güçten düştüğünü vurgulayan Yağız, özellikle kemiklerinin çok ağrıdığını kaydetti.

Gözlerindeki rahatsızlığında arttığına dikkat çeken Yağız, günde sadece 3 saat uyuyabildiği dile getirdi. Yaşanan direnişlerin geldiği düzeyi işaret eden Yağız, "Kürt halkı varlığı için direniyor. Fedai eylemi gerçekleştiren yoldaşlarımız tarihin sayfalarında yerlerini aldılar. Bizler onlara borçluyuz. Bu direniş ateşinin daha da gürleşmesi lazım" diye konuştu. Yağız, açlık grevinin 73’üncü gününde hastaneye kaldırılmış ancak tedaviyi reddetmişti.

DESTEK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Kürdistan İslam Topluluğu Birliği'nden oluşan bir heyet Yağız'ın direnişine destek amacıyla HDP Hewler Temsilciliği'ni ziyaret etti. Heyet adına konuşan Hafız Ehmed, Öcalan'ın 40 yıldır Kürt halkının hakları için mücadele ettiğini belirterek, "Öcalan şimdi ağır bir tecrit altındadır. Bu da tüm yasalara ve insan haklarına aykırı bir durumdur" dedi.

MAXMUR

Bir diğer süresiz-dönüşümsüz açlık grevi de Maxmur mülteci kampında yürütülüyor. 16 Aralık’ta açık grevi eylemine başlayan İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Fadile Tok, eyleminin 66 gününde. Maxmur’da dönüşümlü olarak yürütülen açlık grevi ise 100. gününde. Şimdiye kadar 34 grup dönüşümlü greve katıldı.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği'nde yürütülen süresiz-dönüşümlü açlık grevi 103. gününe girdi. Grev 52. grup ile devam ediyor. 52. grubu Kürdistan'ın her parçasından katılan 4 kişi devraldı. Herêm Mehmud’un açlık grevi 31. gününde devam ederken, 1 aylık açlık grevine giren Şeyma Ednan ise direnişinin 24. gününde.