Nasır Yağız kararlı, sağlığı kötüleşiyor!

Başur'da tecride karşı açlık grevleri büyüyerek devam ediyor. 63 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın sağlığı da ağırlaşıyor. Yağız, "Önderlik özgür olana kadar eylemlerimiz devam edecek" mesajını verdi.

 

 

HEWLÊR 

HDP Başûrê Kurdistan Temsilciliği öncülüğünde 21 Kasım 2018 tarihinde başlatılan açlık grevi eylemi 63’üncü gününe girdi.

Hewlêr’de bugün yapılan açıklamayla açlık grevi eylemini 32'nci grup devraldı.

Eylemin başladığı günden beri 63 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevini HDP Üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu kritik bir eşikte. Sağlık sorunlarının kritik bir eşiğe ulaşmasına rağmen eylemini sürdüreceğini belirten Yağız, baş ağrısı, mide bulantısı, tansiyon gibi rahatsızlıklar yaşıyor.

HDP Temsilcisi Abid İke, "Başur’daki siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve halka Leyla Güven, Nasır Yağız ve tecride karşı grevde olanlara destek olmaya çağırıyoruz. Güven ve Yağız’ın durumu kritik bir eşiktedir. Tecridin kırılması için Hewler’de imza kampanyasını başlatıp, binlerce kişiye ulaşmak istedik. Ancak Hewlêr’deki yöneticiler buna izin vermedi. Bu durumu kabul edilmez görüyoruz” diye konuştu.

MAXMUR

HDP Üyesi Nasır Yağız’a destek veren Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’ndaki çocuklar, Yağız’a birer mektup gönderdi.

Çocukların gönderdiği mesaja dair duygularını dile getiren Nasır Yağız; şunları söyledi: "Maxmur Kampı’ndaki Mehmed Karasungur Okulu öğrencileri bana bir mektup gönderdiler. Çocukların gönderdiği mektup beni çok sevindirdi. Çocukların böyle duygularla büyümesi ve gerçekleri görüp dile getirmesi önemlidir. Çocukların mesajı işgalcilerin zihniyetlerini çocuklarımıza aşılamasına izin vermediğini gösterdi."

Tecrit kaldırılıncaya eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Yağız, şöyle devam etti:

"Çocuklara söz veriyorum; mektuplarında söyledikleri gibi Önderlik özgür olana kadar eylemlerimiz devam edecek. Eylemlerimizi her geçen gün daha da genişleteceğiz. Bütün çabalarımız Önderliğin fiziki olarak özgür olması içindir.

Şehit Hayri, Ali Çiçek ve Akifler'in takipçisi olacağım. Davamızı bırakmayacağız. Çocuklarımızın kendi topraklarında Önderlikleriyle özgür bir şekilde yaşamaları için çabalayacağız. Önderliğin özgürlüğü Kürtlerin ve Kürdistan’ın özgürlüğüdür."

Çocukların mektubu da şöyle:

"Mektubum 63 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Nasır Yağız içindir. Ölümü göze alan Yağız’ın başarmasını diliyoruz. Önder Apo üzerinde yürütülen tecridin kaldırılmasını diliyoruz. Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek direnişleriyle başardılar. Nasır Yağız’a başarılar diliyorum. 3 aydır Kürdistan’ın birçok yerinde Leyla Güven, Nasır Yağız gibi arkadaşlarımız açlık grevi eylemini sürdürüyor. Kürt halkı iradesiyle faşizmi yok edecek. Mexmur Kampı’ndaki bir çocuk olarak Leyla Güven ve Nasır Yağız’ı çok seviyorum. Eylemcileri selamlıyoruz. Mehmed Karasungur İlkokulu 5’inci sınıf öğrencilerinden selamlar.”

ŞENGAL

Mezopotamya İşçileri Derneği’nin tecride karşı 14 Aralık 2018’de Süleymaniye’de başlattığı açlık grevi eylemi devam ediyor. Şengalli halktan oluşan bir grup, açlık grevi eylemini ziyaret etti.

Şengalliler, eylemcilere her zaman destek verdiklerini ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep ettiklerini belirtti.

Açlık grevi eylemcisi Ebdulla Eli, “Halkın desteğinden güç alıyoruz. Eylemimiz zafere ulaşana kadar devam edecektir. Eylemlerimizle Öcalan üzerindeki tecridi kıracağız” dedi.

SÜLEYMANİYE

Açlık grevi eylemcilerine destek çağrısında bulunan Kürdistan Kadınları Birliği, Süleymaniye’de basın açıklaması yaptı. Eyleme Kürdistan Kadınları Birliği üyeleri ve yöneticileri katıldı.

Açıklamayı Kürdistan Kadın Birliği Üyesi ve Tewar Dergisi Editörü Kinêr Ebdullah okudu.

Açlık grevi eylemcilerine destek çağrısında bulunan Kinêr Ebdullah, “Leyla Güven’in taleplerinin yerine getirilmesi için Avrupa Birliği ve uluslararası kamuoyuna baskı yapılmalıdır” diye konuştu.