YBŞ, Şengal’in kurtuluş yıl dönümünü kutladı

YBŞ Komutanlığı, Şengal’in kurtuluş yıl dönümünü kutladı. Açıklamada, "Şehitlerimiz ve Önder Apo’nun ideolojisi ve savunma bilinciyle bugünlere ulaştık" denildi.

YBŞ Komutanlığı, Şengal’in 3’üncü kurtuluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Şengal’in 3’üncü kurtuluş yıl dönümünü özgürlük tutkunu halkımıza kutluyor ve Şehit Berxwedanan ile Şehit Bêrîvan şahsında kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Sözümüz, özgür önderlikten öğrendiğimiz özgürlük çizgisine ulaşarak şehitlerimizden aldığımız güç ile direnişi yükselme ve Şengal’in özerkliğini kalıcılaştırma sözü olacaktır" denildi.

'EN KİRLİ SALDIRIYDI'

Ulus devlet sistemi oluşturulduğundan beri ırkçı güçlerin yegane amacının; din, kültür ve azınlık halkların iradesini kırmak için saldırı ve çeşitli komplolar geliştirmek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bugün günümüzde savaş, tıpkı dünya savaşları gibi işgal savaşları olmuştur. İşgal güçleri azınlık halkları yok etmek istemiştir. O azınlık halklardan biri de bizim toplumumuz olmuştur. En kirli yöntemlerle toplumumuzu yok etmeyi amaçladırlar, saldırdılar. Tarihten beri süregelen birçok saldırının en kirli olanı da kuşkusuz 3 Ağustos 2014’te yapılanıydı. DAİŞ çeteleri tarafından geliştirildi. 73. ferman olarak da bilinen bu saldırılarda binlerce kadın ve gencimiz katledildi. Yüzlerce kadın çetelerin eline geçmemek için canına kıydı. Binlerce kadın esir düşerek, çeteler tarafından devletler arası pazarlarda köle olarak satıldı. Bu fermanda halkımızın çığlıklarını duyarak insani koridor açan, halkımızı katliam zincirinden kurtaran ve güvenli bölgelere sevk eden halk savunma güçleriydi. Onların desteği ile Yekîneyên Berxwedana Şengalê (YBŞ) örgütlendi ve örgütlüğünü 73. fermanın intikamını almak üzere geliştirdi."

'ÜST DÜZEYDE YOLDAŞLIK VE FEDAKARLIK YAŞANDI'

Direnişe ve şehadetlere değinilen açıklamada, devamla şunlar ifade edildi:

"Kuşkusuz direniş süresinden insani koridorun açılışına; ta ki, Şengal kent merkezinin özgürleştirilişine kadar birçok kahraman  yoldaşımız şehadete ulaştı. 11 ay Şengal’de göğüs göğüse direniş yürütüldü. En üst düzeyde bir yoldaşlık ve fedakarlıklar yaşandı. O sebeple 11 ay boyunca amansız bir şekilde yürütülen Şengal’i özgürleştirme operasyonunu ve sonuçlarını değerlendirmek gerekir.

'ÖNDER APO SAYESİNDE BUGÜNLERE ULAŞTIK'

Şüphe yok ki bugün biz şehitlerimiz ve Önder Apo’nun ideolojisi ve savunma bilinciyle; kültür ve inancımızla bugünlere ulaştık. Bu temeller üzerinden direniş mücadelemizin 4’üncü yılında biçok kazanım ve başarı elde ettik. Her ne kadar faşist ve soykırımcı güçler komplolar ve çeşitli saldırılarla kazanımlarımıza gölge düşürmek; değerlerimizi parçalamak, yok etmek isteseler de amaçlarına ulaşamadılar. DAİŞ’le mücadele halindeyken bunu fırsat bilip saldırılar düzenlemekteydiler. 3 Mart 2017’deki Xanesor’a, ve daha sonra Türk savaş uçaklarının bombardımanı ve son olarak da Êzîdî Toplumu Koordinasyon Üyesi Mam Zeki Şengalî’ye dönük komplo ile şehit düşürmeleri örneklerinde olduğu gibi. Hi. Kuşku yok ki bu saldırılar 73.ferman anlayışıyla geliştirildi. Ancak her ne kadar halkımızın inanç ve iradesini yönelik geliştirilen bu saldırı ve komplolar olsa da şehitlerimizden aldığımız direniş bayrağını günden güne daha da yükseğe taşımaktayız. Bu temel üzerinden Mam Zekî Şengalî ve Şehit Mahir’in şehadetinden sonra Onların amaç ve hayallerini gerçekleştirmek için özgür bir Şengal ve özerk bir Şengal için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Son olarak da Sîba ve Til-Ezer’e gidişimiz ve güçlerimizin burada kalışı şehitlerimizin intikamı 4 yıllık kesintisiz direnişimizin sonucuydu."

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

Bir kez daha Şengal’in 3’üncü kurtuluş yıl dönümünü tüm halkımıza kutluyor ve Mam Zekî Şengalî yoldaşın şahsında ölümsüz şehitlerimizin saygı ve minnetle anıyor ve direniş mücadelesini yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”