Yeni Nesil Hareketi’ne silahlı saldırı

Süleymaniye’de Yeni Nesil Hareketi ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Yeni Nesil Hareketi Meclisi Üyesi Şadî Newzad, "Polisler hiçbir karşılık vermedi" dedi.

Süleymaniye’de bulunan Yeni Nesil Hareketi ofisine dün gece saat 22.50’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı yapıldı. Arabayla ofisin önünden geçen silahlı kişilerin, ofise 5 el ateş açtığı belirtildi. Saldırı sırasında ofiste kimse olmadığı için yaralanan olmazken, ofiste maddi hasar oluştuğu belirtildi. Süleymaniye polisi saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı.

'POLİS KARŞILIK VERMEDİ'

Yeni Nesil Hareketi Meclisi Üyesi Şadî Newzad, saldırı yapılan ofislerinin iki polis noktasının arasında olduğunu ve saldırı sonrasında polislerin hiçbir karşılık vermediğini aktardı.

Newzad, Hewlêr’deki ofislerine yönelik saldırıdan sonra kapatılmasının ardından, şimdi Süleymaniye’de ofislerine saldırıldığını kaydederken, "Saldırıların bilinçli bir şekilde bize karşı yapıldığı ortadadır. Oyların elle sayılması üzerinde de bir tehlike oluşturuyor. Oylarımızın artmasıyla ilgili bir tehdittir. Saldırıların failleri bir an önce bulunmasını istiyoruz” dedi.