Yeşilgöz: Aziz her yürekte cesaret olarak ölümsüzleşti

BÖG Komutanı Aziz Güler'in 3. ölüm yıldönümüne ilişkin açıklama yapan İmera Fera Yeşilgöz, "Aziz yoldaşımız, her yürekte inanç ve cesaret olarak ölümsüzleşti" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) Komutan Rasih Kurtuluş Müfrezesi, 21 Eylül 2015 yılında Rojava’da DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Ana Karargah Komutanı Aziz Güleri'in (Rasih Kurtuluş) 3. ölüm yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Aziz Güler'in Türkiye’de yürüttüğü mücadeleyi Rojava’ya taşıdığını belirten DKP Rasih Kurtuluş Müfrezesi Komutanı İmera Fera Yeşilgöz yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Komutan Rasih, Türkiye’de barikat barikat, sokak sokak faşizme karşı dövüşen yiğit bir devrimciydi. Gençlik yıllarında mücadeleye katılan yoldaşımız, zulme karşı en önde savaşanımız olarak gençlik mücadelesinin öncülerindendi. Rasih yoldaş, Komutanı ve Komutanımız Ulaş Bayraktaroğlu’nun talimatıyla ülkede yürüttüğü özgürlük ve sosyalizm mücadelesini Rojava devrimi saflarına taşımıştır."

BÖG İŞÇİ SINIFI VE EZİLENLER İÇİN SAVAŞMAKTADIR

Aziz Güler şahsında Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının mücadelesinin ete kemiğe büründüğünü vurgulayan Fera Yeşilgöz, "Yoldaşımız, IŞİD’in karanlığına karşı, işçilerin ve ezilenlerin avuçlarında, nasırlı ellerinde büyüttüğü aydınlığı taşımak üzere yönünü Rojava topraklarına çevirmiştir. "Saatlerimizi devrime ayarlamalı, bağcıklarımızı sıkı bağlamalıyız" diyerek Ş.Bedrettin, Ş.Ulaş, Ş.Mahir ile birlikte Kobanê’ye, savaşa katılmıştır. IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen Aziz yoldaşımız, her yürekte inanç ve cesaret olarak ölümsüzleşti" dedi.

Rasih Kurtuluş Müfrezesi'nin savaş gücünün, Dersim’de yaşamını yitiren Atakan Mahir ve Mehmet Ali Kasırga (Mustafa Barış Kalafat) ile Bakur topraklarına taşındığını ifade eden Yeşilgöz, açıklamasına şöyle devam etti: "Rasih Kurtuluş Müfrezi olarak, Komutanımızın adını yaşatmaya ve savaşımını sürdürmeye devam ediyoruz. Onun adını yaşatmak önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu’nun açtığı yolda yürümektir. Devrimci savaş örgütümüz BÖG Türkiye’de şehirlerde ve dağlarda işçi sınıfı ve ezilenler için savaşmaktadır."

'ULAŞ BAYRAKTAROĞLU'NUN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜMEYE KARARLIYIZ'

Her türlü engellemelere karşı, yaşamını yitirenlerin şahsında, onların mücadelelerini sürdüreceğini belirten Fera Yeşilgöz, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu’nun açtığı yolda yürümeye kararlıyız. Birleşik devrim bayrağını daha da yukarılara taşıyacağız.

Faşizme karşı devrimci savaşı büyütme yolunda işçi, emekçi ve ezilenleri Birleşik Özgürlük Güçleri saflarına çağırıyoruz. DKP ve onun devrimci savaş örgütü BÖG, Komutan Rasih Kurtuluşun ve 15 ölümsüzümüzün devrimci yaşam ve savaş pratiğinin örgütleyicisi ve sürdürücüsü olmaya devam edecektir."