Yoldaş: Ulaş Adalı’nın mücadelesi HBDH’de sürüyor

HBDH, DKP ve BÖG kurucusu ve 22 Temmuz 2017’de şehit düşen Ulaş Adalı’yı anan HBDH Yürütme Kurulu üyesi Tekin Yoldaş, “Ulaş yoldaş, Türkiye devrimi ve Kürdistan devrimcilerinin ortak bir mücadele değeridir” dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Kurulu ve DKP/BÖG Merkez Komite Üyesi Tekin Yoldaş, Gökhan Taşyakan’ın (Ulaş Adalı) anti faşist mücadele içerisinde yer aldığını, gençliğin özgürlük mücadelesinde emek verdiğini söyledi.

Yoldaş’ın değerlendirmesi şöyle:

“Ulaş Adalı, Gökhan Taşyakan arkadaş birleşik devrim mücadelemizde ölümsüzleşen şehitlerimizden biridir. Kendisi HBDH mücadelesinde büyük emekler vermiş, değerler üretmiş bir yoldaştır. Kendisi HBDH’nin kuruluş çalışmalarında aktif yer almıştır, kurucularımızdan birisidir. Genç hayatında, lise döneminden itibaren devrimci mücadele içerisinde yer almış, anti faşist mücadele, işçi direnişinde, gençliğin özgürlük mücadelelerinde emek vermiş bir arkadaştır.

Kendisi YÖK, IMF, NATO protestolarında militan, devrimci bir hayatı örmüş, içinden geldiği devrimci hareketin, militan bir hatta mücadele içerisinde örgütlenmesi içerisinde büyük katkıları olmuş bir yoldaştır.

Kobanê direnişi ile yüzünü Ortadoğu’da özgürlük mücadelesine, DAİŞ barbarlığına karşı devrimci mücadele ile birleştirmiştir.

Sonrasında Kürdistan dağlarına yüzünü dönerek, HBDH’nin kuruluş çalışmalarında aktif yer aldı.

Ulaş yoldaşın, mücadelesi, değerleri bizlerin ortak değerleridir. Ulaş yoldaş, Türkiye devrimi ve Kürdistan devrimcilerinin ortak bir mücadele değeridir. Kendisi Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri’nin kurucu kadrolarındandır.

Türkiye ve Kürdistan devrimine omuz veren Türkiyeli bir devrimci olarak, HBDH’nin mücadelesinde onu yaşatmaya ve onun anısını Türkiye devrimini başarıya taşıyarak, taçlandırmaya devam edeceğiz. Ulaş yoldaş, birleşik devrim mücadelemizde yaşayacaktır. Onun yarattığı değerler, kararlar, mücadele azmi bizim için ön açıcı bir kılavuzdur.

Ulaş yoldaş hayatı boyunca mütevaziliği ile samimiyetiyle bizlere örnek olmuştur. HBDH çalışmalarının kuruluşunda ve gelişiminde büyük payı vardır.

Onunun yarattığı mücadele HBDH mücadelesinde büyüyecektir. Ulaş Adalı’nın, Ulaş Bayraktaroğlu’nun, Baran Serhat’ın Rubar Ozanyan’ın, Mercan yoldaşların, Taylan yoldaşların bütün HBDH şehitlerinin mücadelesi bugün halkların birleşik devrim mücadelesinde büyümektedir. Bugün faşist devlet halkların birleşik devrim mücadelesine karşı bütün olanaklarını kullanarak, saldırılarını devam ediyor.

Türkiye ve Kürdistanlı devrimcilere karşı suikastlar, saldırılar düzenliyor. Türkiye, Kürdistan dağlarında, ezilenlere, işçi sınıfına zulmetmeye devam ediyor. Ulaş adalı yoldaşın mücadelesi mücadelemizdir, silahı silahımızdır.”