YRK ve HPJ gerillaları Newroz’u kutladı

YRK ve HPJ gerillaları Newroz’u kutladı. YRK komutanlarından Şiyar Şevger, "Gerillalar Newroz ateşinin sönmesine izin vermeyecek" dedi.

Rojhilat Kurdistan’ında YRK ve HPJ gerillaları Newroz’u gerçekleştirdikleri bir etkinlikle  kutladı. Askeri tören ve  Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamalara YRK ve HPJ komutanları da katıldı.

Törende konuşan YRK komutanlarından Şiyar Şevger, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, açlık grevi eylemi direnişçilerinin ve Kürt halkının Newroz’unu kutladı. Şevger, konuşmasında şunları belirtti: “İşgalcilerin saldırılarını boşa çıkartacağız. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç direniş sürecidir. Direniş bütün dünyaya yayıldı. 2019 baharı gerillalarda büyük bir heyecan yarattı. Gerillalar özgürlük ve zafer için hazırdır. Rojhilat güçleri olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapacağız. Rojhilat gerillaları olarak Önder Apo’nun fedaileriyiz. Bütün çalışmalarımız Önder Apo’nun özgürlüğü içindir. Bugün Önder Apo’ya yönelik büyük saldırılar var. İşgalci devlet kazanımlarımıza saldırı gerçekleştirmek istiyor. Ama Demirci Kawa nasıl zulme karşı başkaldırıp Newroz ateşini gürleştirdiyse, Mazlumlar mücadeleyi büyüttüyse, bugün Leyla Güven ve Zülküf Gezen’ler mücadeleyi zirveye taşıdı. Gerillalar Newroz ateşinin sönmesine izin vermeyecek.” 

Rojhilat halkına çağrı yapan Şevger, “Tecride karşı sessiz kalmayın. 2019 Newroz’unun ruhuyla direnşi büyütün. Rojhilat halkı direngendir. Zulme karşı asla boyun eğmedi. Newroz ruhuyla bir kez daha zorbalığa karşı baş kaldır. Onlar bir kez daha Kawa, Mazlum, Leyla ve Zülküf’leri yaratacaklar. Rojhilat güçleri olarak işgalcilere karşı savaşmaya söz veriyoruz” dedi.