Yurtsever Gençlik: Kirli savaşa karşı irade savaşı vereceğiz

Güney Kürdistanlı yurtsever gençlerin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kandil’de başlattığı canlı kalkan eylemini, Rojava Yurtsever Gençliği ziyaret etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda, “Yürütülen kirli savaşa karşı irademiz ile savaşacağız. Bu topraklara asla girmezler” mesajı verildi.

Başur yurtsever gençlerin Kandil’de başlattığı canlı kalkan eylemi 5. günde devam devam ediyor. Eylemcileri, Rojava’dan gelen onlarca kişi ziyaret etti.

Eylemde bir konuşma yapan eylemcilerden Agiri Ronat, Türk medyasının Kandil’e yönelik yaptığı spekülatif yayına karşı cevap olmak amacıyla Kandil’i asla terk etmeyeceklerini belirtti.

“Yurtsever gençlik olarak topraklarımızı koruyacağız” diyen Agiri şöyle devam etti: “Yıllardır faşist Türk devleti kadim topraklarımız üzerinde kirli politikalar uyguluyor. En son Efrîn’i işgal girişiminde bulundu. İşgale karşı bizler büyük bir direniş sergiledik. Şimdi ise Kandil’e saldırı girişiminde bulunuyor. Bizler bu kirli zihniyete karşı irade savaşı vereceğiz. Tüm gençlerde bu zincir etrafında toplanmalı.”