Kaza sonucu hayatını kaybeden bir gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap bölgesinde bir gerillanın “talihsiz” bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, “29 Ocak 2018 tarihinde Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesinde Welat (Fırat Korkmaz) arkadaşımız talihsiz bir kaza sonucu şahadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Welat Colemerg
Adı Soyadı: Fırat Korkmaz
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Zübeyde - Yakup
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Ocak 2018 / Medya Savunma Alanları

Welat Colemêrg isimli gerillanın “Colemêrg’de yurtsever bir ailede dünyaya geldiğini” belirten HPG-BİM, hayatını kaybeden gerillaya ilişkin şu detayları verdi: “AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına en yoğun saldırdığı bir süreçte, yaşanan savaşa seyirci kalmayan Welat arkadaşımız, genç yaşta gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarında saf, temiz ve gönülden katılımı ile dikkatleri çeken, sürekli kendisini eğiten, kendisinden yaşça büyük yoldaşlarında sürekli bir şeyler öğrenme çabası içerisinde olan Welat arkadaşımız kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Genç yaşına rağmen, tüm çalışmalara büyük bir sorumluluk ve duyarlılıkla yaklaşan Welat arkadaşımız, şehit düştüğü ana kadar da militanca bir katılımı esas almış ve duruşu ile tüm yoldaşlarına örnek bir gerilla olmuştur.”

HPG-BİM açıklamasında başsağlığı dileğinde bulundu: “Welat arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta Korkmaz ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”