Zindan Komitesi: Şehitlerin yolunda mücadeleyi yükseltelim

Fedai eylem gerçekleştiren Zülküf Gezen'e ilişkin açıklama yapan PKK- PAJK Zindan Komitesi, tüm halkı direniş hamlesine sahiplenmeye ve şehitlerin yolunda, fedai çizgide mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

PKK- PAJK Zindan Komitesi, Tekirdağ cezaevinde fedai eylem yapan Zülküf Gezen’e ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Zindan Komitesi, açıklamasında şunlar belirtti:

“17 Mart 2019 günü Tekirdağ Cezaevinde tutuklu bulunan ve Önder APO üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişi içerisinde yer alan Büyük Devrimci Zülküf Gezen yoldaşımız, fedai bir eylemle şahadete ulaşmıştır. 14 Temmuz direniş ruhunu, Newroz’un direniş ve özgürlük ruhuyla birleştiren Zülküf yoldaşımız, gerçekleştirdiği kahramanlık eylemiyle ‘’Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’’ direniş hamlesinin de ilk şehidi olmuştur.

Şehitlerimiz bizlerin en büyük güç kaynağıdır. Bu yoldaşlarımızdan aldığımız güçle, daha büyük bir kararlılıkla direnişi büyütmek ve başarıya ulaştırmak dışında yolumuz yoktur. Şehitlerimizin bizden istediği, beklediği ve emrettiği de budur. Bunun dışında bir yaklaşım doğru olmayacağı gibi, şehit yoldaşımızın büyük kahramanlık eylemine de denk düşmeyecektir. Önderliğimizin ve Halkımızın özgürlüğü amacıyla bugün binlerce yoldaşımız öncülüğünde yürütülen direniş hamlesini büyük bir kararlılıkla başarıya ulaştırmak, Zülküf yoldaşın anısına en doğru bağlılığı ifade etmektedir. Bu konuda direnişi sahiplenmek, direniş hamlesi etrafında kenetlenmek, onun başarısına kilitlenmek ve her türlü korku ve kaygıyı aşarak ülkemizin her yanını direniş alanına çevirmek, dönemin en büyük devrimci ve yurtseverlik görevidir.

Bu temelde başta Değerli Gezer ailesinin, Amed halkının ve tüm halkımızın başı sağ olsun diyor, Zülküf Yoldaşın anısına bağlılığın gereği olarak Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan amacına ulaşana dek mücadelemizi yükselteceğimizin ve direniş hamlesini başarıya ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz. Yine tüm halkımızı direniş hamlesine sahiplenmeye ve şehitlerimizin yolunda, fedai çizgide mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”