2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Gabar'da yaşanan çatışmada şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

HAKKARİ

Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Mayıs günü saat 08.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr Karakolu’na yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

AMED

14 Mayıs günü işgalci TC ordusu Amed Eyaleti’ne bağlı Muş Güneyi alanındaki Şehit Axin, Şehit Amed ve Şehit Baran alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 18 Mayıs günü saat 20.00 sularında sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusu 8, 15 ve 30 Nisan tarihlerinde yine Muş Güneyi alanındaki Şehit Baran mıntıkasında 3 ayrı operasyon düzenlemiştir. Alanda gerçekleştirilen bu operasyonlar aynı günlerde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları;

- 16 Mayıs günü saat 14.40’da Zap bölgesine bağlı Kuro Jahro alanını,

- 17 Mayıs günü saat 12.30 ve 14.00’da Gare bölgesine bağlı Gisê Köyü çevresini,

- 18 Mayıs günü saat 18.50’de Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanını bombalamıştır.

Yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Gisê Köyü çevresinde, köy halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.

2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

15 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar alanında insansız hava araçları desteği ile bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon alanında görevde olan bir birliğimiz ile işgalci TC askerleri karşılaşmış, karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalciler savaş uçakları ile alanı bombardımana tabii tutmuştur. Gerçekleştirilen bombardımanda Canfeda (Mehdi Danış) ve Kendal (Enes Biçer) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

KİMLİK BİLGİLERİ

Kod Adı: Canfeda Serxwebun
Adı Soyadı: Mehdi Danış
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hezni - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2019 / Gabar

***

Kod Adı: Kendal Gabar
Adı Soyadı: Enes Biçer
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Taybet – Mehmet Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2019 / Gabar

KÜRDİSTAN HALKININ BAŞISAĞOLSUN

Canfeda Serxwebun yoldaşımız, Şırnak’ın Cizre ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever duyguların hakim olduğu bir ortamda yetişen Canfeda arkadaş, düşmanın faşizmine karşı 2013 yılında özgürlük mücadelesinde yerini almıştır. Bir süre gençlik çalışmalarında yer aldıktan sonra aktif mücadele vermek için gerilla saflarına katılmıştır. Büyük bir coşku ve heyecan ile gerilla saflarındaki görevlerde yer alan Canfeda yoldaşımız, Önder Apo’nun felsefesine bağlı yetkin bir yoldaş olmasının yanı sıra, emekçi ve fedakar kişiliği ile arkadaş ortamında her zaman takdir edilen bir militan olmuştur. Kürt halkının özgürlüğüne kendini adayan Canfeda arkadaşımız, üzerine düşen her göreve büyük bir sorumlulukla yaklaşmış ve kısa sürede yetkin bir gerilla olmuştur. Uzun bir süre Medya Savunma Alanları’nda kalan Canfeda yoldaş, 2017 yılında Botan’a geçmiş ve Egîdlerin diyarında süren savaşta önemli katkıları olmuştur.

Kendal Gabar yoldaşımız, Batman’da dünyaya gelmiştir. Genç yaşına rağmen büyük bir sorumluluk alarak özgürlük mücadelesine katılmıştır. Gerilla alanlarına geldiği ilk andan itibaren gerillacılığa sevdalanmış ve yetkin bir gerilla olmanın çabası içerisinde olmuştur. Özlü ve mütevazi yapısı ile bulunduğu her ortamda kendisine verilen her görevi kaygısızca yerine getiren ve dur durak demeden yürümesini bilen Kendal yoldaş, düşmanın Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı son anına kadar savaşmış ve Kürt halkının kahramanları arasında yerini almıştır.

Şehit düşen her 2 yoldaşımızı da saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizin anılarını, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni başarıya taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Değerli Danış ve Biçer aileleri şahsında, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz."