2014'te şehit düşen 7 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, 2014’te Kobanê direnişinde şehit düşen savaşçıların kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, 2014 yılında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Kobanê direnişinde şehit düşen 6 savaşçı ile yine aynı yıl Serêkaniyê direnişinde şehit düşen 1 savaşçının kimliğini açıkladı.

2014 yılının YPG, YPJ savaşçıları açısından direnişin yükselişe, DAİŞ çete yapılanması açısından ise alaşağı gidişin yılı olduğunu kaydeden YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “Nitekim bu, 15 Eylül 2014 tarihinde IŞİD çete yapılanmasının başta işgalci Türk devleti ve bazı bölge güçlerinden aldığı askeri destekle üç koldan Kobanê kentine işgalini başlatmasıyla yoğunlaşan saldırılarına karşı güçlerimizin sergilediği görkemli direniş savaşında ortaya konmuştur. 2014 yılında IŞİD, Irak ve Suriye’deki pek çok şehri birkaç saati bulan saldırılarla işgal ederek Kobanê kentini de kısa sürede işgal edeceğini düşünmüş, bu amaçla binlerce kişilik güç ve gelişmiş askeri teknikle saldırılarını başlatmıştır. IŞİD çete yapılanmasına karşı güçlerimiz kısıtlı imkanlarıyla saldırıların ilk gününden itibaren olağanüstü bir direniş savaşı vermiştir. Serzori’yle başlayan direniş savaşımız Miştenur tepesinde zirveye ulaşmış, kıran kırana geçen 134 günlük çatışmalardan sonra 26 Ocak 2015 yılında IŞİD çeteleri Kobanê’den püskürtülerek şehir kurtarılmıştır. Kobanê direnişi, IŞİD’in yok oluşunun da başlangıç tarihi olmuştur.

Kobanê direniş savaşımızın başarıya ulaşmasında başta özgürlüğe olan tutku ve aşk düzeyindeki bağlılıklarıyla direnen yüzlerce yoldaşımız ile Kuzey ve diğer parçalardaki halkımızın sınırları aşarak sergilediği seferberlik ruhu belirleyici olmuştur. Bu seferberlikle Kobanê’ye yönelen Kürdistan gençliği, YPG ve YPJ güçlerimizin saflarında yerini alarak, sarsılmaz bir inanç ve iradeyle başarıyı sağlayan yürüyüşü gerçekleştirmişlerdir.

Rojhilat Kürdistanı’ndan gelen Dilbirîn Şikakî ve Kuzey Kürdistanı’ndan Aram Lewend, Mazlum Urfa, Reşo Serêkaniyê, Serxwebûn Hanî, Zagros Rûstem yoldaşlarımız Kobanê direniş savaşının başlangıcı olan ve savaşın en yoğun yaşandığı aylardan biri olan Eylül ayında IŞİD çetelerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Aram Lewend

Adı Soyadı: Reşid Özbey

Ana Adı: Hatice

Baba Adı: Süleyman

Doğum Yeri: Siirt

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / Eylül 2014

 

Kod Adı: Dilbirîn Şikakî

Adı Soyadı: Naîb Hesenzade

Ana Adı: Gulîşan

Baba Adı: Mihemed Resul

Doğum Yeri: Xoy

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / Eylül 2014

 

Kod Adı: Mazlum Urfa

Adı Soyadı: Mustafa Yiğit

Ana Adı: Emine

Baba Adı: Ahmet

Doğum Yeri: Urfa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / Eylül 2014

 

Kod Adı: Reşo Serêkaniyê

Adı Soyadı: Fatîh Ebas

Ana Adı: Ayın Zeliha

Baba Adı: Seyfettin

Doğum Yeri: Urfa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / 29 Eylül 2014

 

Kod Adı: Serxwebûn Hanî

Adı Soyadı: Hayrullah Çiçek

Ana Adı: Fatma

Baba Adı: Abdullah

Doğum Yeri: Amed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / 23 Eylül 2014

 

Kod Adı: Zagros Rûstem

Adı Soyadı: Velat Fırat

Ana Adı: Leymun

Baba Adı: İhsan

Doğum Yeri: Urfa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / Eylül 2014”

YPG Basın Merkezi, 28 Mayıs 2014’te Serêkaniyê’ye bağlı Rawiya köyünü işgal etmeyi hedeflerin DAİŞ çetelerine yönelik düzenlenen kapsamlı saldırıda ise, bir savaşının daha şehit düştüğünü kaydetti.

YPG Basın Merkezi, “IŞİD çetelerinin saldırılarına güçlerimizin sert karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. IŞİD’e verdirilen ağır kayıplar sonrası saldırı boşa çıkartılmıştır. Çetelerin saldırılarının püskürtülmesinde bir arkadaşımız son mermisine kadar direnerek şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgisi şu şekildedir:

Kod Adı: Xebat Botan

Adı Soyadı: Orhan Omer

Ana Adı: Fayize

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / Rawiya köyü / 28 Mayıs 2018

Kahramanlıklarıyla destanlar yaratan tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin izinden yürüyerek yarım kalan mücadelelerini zaferle taçlandıracağımızın ve halkımızın özgürlüğünü sağlayana dek büyük bir kararlılıkla mücadeleye devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.