3 şehit Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Farklı tarihlerde şehit düşen 3 öz savunma güçleri üyesi, Rojava’nın Hesekê kentine bağlı Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Farklı tarih ve yerlerde şehit olan özsavunma güçleri savaşçıları Macid Hasê, Elî Remedan ve Yasîn El-Ehmed, Hesekê’ye bağlı Dawidiyê köyündeki Şehîd Dijwar Şehitliği’nde, binlerce kişinin katıldığı merasimle toprağa verildi.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya gelen binlerce kişi şehitlerin naaşlarını aldıktan sonra Şehîd Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Cenazeler şehitlikte, YPG-YPJ savaşçıları ve Özsavunma Güçleri’nin düzenlediği askeri tören ile karşılandı.

Askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Ezîza Ebdulreheman, Özsavunma Güçleri adına Salim Îbrahîm ve Til Berak İlçe Meclisi adına Weed El-Ilêwî birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi, şehitler sayesinde Kuzey Suriye ve Doğu Suriye’de DAİŞ çetelerinin bitirildiği belirtildi. Konuşmacılar şehitlerin izinde ilerleyeceklerinin sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Rojda Ehmed, şehitlere ait şehadet belgelerini okudu ve ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri, Özsavunma Güçleri savaşçılarının omuzlarında taşındıktan sonra sloganlar ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.