Çeteler Efrîn’de 35 sivili kaçırdı

İşgalci Türk devletine bağlı çeteler, Efrîn kantonuna bağlı köylerde son bir hafta içerisinde, aralarında kadınların da olduğu 35 sivili kaçırdı.

ANHA tarafından geçilen bir habere göre Şera ilçesinde kaçırılan sivillerden 15’inin ismi şöyle: Mihemed, Miho, Zîn, Roşîn ve oğlu. Riweyda, Zirîfe, Ednan Şêxo ve oğlu. Murad, Yasir, Ebdu Ehmed Ebdu ve Eye.

Kaçırılan sivillerin bazılarının isimlerine ise ulaşılamadı.

7 Nisan’da çeteler, Şêra ilçesine bağlı Kefir Cene ve Meskereh köyleri ile Şiye ilçesinin Qurteqleq ve Qeretebe köylerinde birçok sivili kaçırdı. Kaçırılanlardan bazılarının gördükleri işkencenin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi. 

Ayrıca çeteler Raco ilçesine bağlı Meydan Ekbes köyünde, aralarında 3’ü yaşça büyük olan kadınların da bulunduğu 7 sivili kaçırdı. Kaçırılan köylülerin isimleri ise şöyle: Emine Hisên  (63), Emine Dawûd Ekaş (50), Emine Omer, Seîd Qenber(54), Şêxmûs Ekrem Henan ve Selah Hec Mihemed(49).

Öte yandan yine Raco ilçesine bağlı Banîraka köyünden de ismi öğrenilemeyen bir sivil kaçırıldığı belirtildi.

Aynı zamanda çetelerin, Reco ilçesine bağlı Edama köyünden kaçırdığı 14 sivilin isimlerinin Ednan Elî Hecî, Elî Hecî, Xelîl Mehmûd Selîm, Mistefa Reşîd, Abdullah Neçet, Bekir Mistefa Reşîd, Şikrî Mihemed Bîlal, Mistefa Mihemed Bîlal, Mihemed Selîml, Yusuf Hesen Ebdu, Hesen Osman, Ebdîn Mihemed Reşîd, Ehmed Ebdu olduğu öğrenildi.

Kaynaklar işgalci çeteler kaçırılan sivillerin serbest bırakılması için ailelerinden fidye istenildiğini aktardı.