İŞGALE KARŞI ONUR DİRENİŞİ 7.GÜNÜNDE

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgaline karşı halkların direnişi kesintisiz sürüyor.

01:21

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, sivillerin Minbic’e geçişini engellemek için kentin kuzeyinde yer alan ve Cerablus’la bağlantı sağlayan Um Dadat Köprüsü’nü patlayıcılarla yıktı.

00:54

İsviçre’nin birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, alanlara çıkarak, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

00:54

İsviçre’nin birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, alanlara çıkarak, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

00:54

Kuzey Suriye-Rojava Heyeti Federal Almanya Parlamentosu’nda Alman Sol Parti (Die Linke) ile görüştü. Görüşmede Türk devletinin Rojava'da yaptığı katliamlar ve işgal saldırıları ele alındı.

23:15

 Almanya'nın Essen, Saarbrücken, Stuttgart, Salzgitter ve Giessen şehirlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

23:01

QSD savaşçıları, Serêkaniyê’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine ağır darbe vuruyor. QSD savaşçıları karşısında ağır darbeler yiyen çetelerin kaçmaması için Türk askerleri daha önce sınırda kaldırdıkları duvarları yeniden yerine koyuyor.

22:50

https://anfturkce.com/rojava-surIye/Isgalci-tuerk-ordusu-ve-ceteleri-3-koldan-serekaniye-ye-saldiriyo-131818

22:17

Girê Spî’nin Kendal köyünde bir panzer, Ebu Sura köyünde bir buldozer, Hurra Hurriya köyünde ise bir panzer ve bir BMB tipi zırhlı araç içinde bulunan Türk askeri ve çeteleri ile birlikte imha edildi.

22:13

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, topçu atışları ile Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı  Bênê, Tinib ve Kiştaarê köylerini bombalıyor.

22:07

QSD savaşçıları Girê Spî'ye bağlı 3 köyde eylemler gerçekleştirdi. Kendal köyünde işgalcilerin bir panzerini içindeki çetelerle birlikte imha edildi. Ebu Sira köyünde de  zırhlı bir araç imha edilirken çetelerin çok sayıda kayıpları olduğu belirtildi. Huriye köyünde de bir panzer ve BNB imha edildi, işgalci Türk ordusunun çok sayıda ölü ve yaralısı olduğu öğrenildi.  Buher üç köyde işgalciler güçlerini çekmeye başladı.

21:27

Şedadê İç Güvenlik Güçleri, ilçe merkezine saldırılmak üzere hazırlanmış 3 füzeyi imha etti.

21:16

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları keşif uçaklarının koordinesiyle Serêkaniyê’yi bombalıyor.

21:11

Almanya’nın Hamburg, Heilborn ve Lübeck kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

21:10

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, işgal altında tuttukları Cerablus’tan Kobanê’nin Fırat nehri kıyısında bulunan Şiyûx Jêrîn ve Zormixar köylerini topçu atışları ile bombalıyor. İşgalci Türk askeri ve çeteleri, bombardıman ile Fırat nehrini aşmaya çalışıyor.

21:01

Hollanda’nın Den Haag ile Fransa’nın Marsilya kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

21:01

Nürnberg, Dortmund, Köln ve Mannheim’da Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

20:28

Kuzey Doğu Suriye’nin Til Temir kendine bağlı Alya ve Erbagin köylerinde işgalci Türk ordusu ve çeteleri ile QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda 14 askeri araç darbelenirken, 60 işgalci öldürüldü.

19:27

Kanada Dışişleri Bakanlığı Türk işgal devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarının bölgedeki istikrarı bozacağı nedeniyle silah satışını yasakladığını duyurdu.

19:26

QSD savaşçıları Til Temir’in Alya ve Erbagin köylerini işgalci Türk ordusu ve çetelerinden özgürleştirdi.

19:22

 

19:06

Eyn Îsa'da Özerk Yönetim ve Suriye Gelecek Partisi öncülüğünde bir araya yüzlerce kişi, gerçekleştirdikleri yürüyüş ile Onur Direnişi’ni selamladı.

19:06

Türk ordusunun işgalci ve soykırımcı saldırıları karşısında bölgede yaşayan halk, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

18:14

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sınır güvenliği görevini yerine getirmesi için Özerk Yönetim ve Suriye rejimi arasında varılan mutabakata ilişkin konuşan Derazor Sivil Meclisi Eşbaşkanı Xesan El-Yûsif, mutabakatın Derazor’u kapsamadığını halkın ortaya atılan her iddiaya inanmaması gerektiğini ifade etti.

18:08

Londra Türk Büyükelçiliği önünde bir araya gelen yüzlerce kişi elçilik önüne ‘siyah çelenk’ bırakarak oturma eylemi yaptı.

18:08

Kürdistanlılar ve dostları, Rojava'yı işgal girişiminde bulunan Türkiye ve işgale onay veren Rusya'yı kınamak için İsveç'in başkenti Stockholm'de bir protesto gösterisi düzenledi.

17:49

İşgalciler, Kobanê’nin güneyindeki Çelebiyê beldesi ile Ebu Sura köyü arasında bulunan köylerdeki sivil halkı kaçırdı. Sivillerin kaçırıldığı bölgelerde Uluslararası Koalisyon güçlerinin de bulunduğu ancak hiçbir müdahalede bulunmadığı belirtildi.

17:34

İtalya’nın Toscana bölgesi Kürt komitesi ve Heyva Sor İtalya ile Livorno Belediyesi düzenledikleri ortak basın açıklamasında Türkiye’ye silah satışının durdurulması için gerekli girişimlerin yapılması çağrısında bulundu.

17:05

Dirbêsiyê’de, Eyn İsa’da şehit düşen QSD savaşçısı Husên Yûsif (Raman), Serêkaniyê’de şehit düşen Abdulezîz Derwîş (Zagros Dirbêsiyê) ve Dirbêsiyê’ye bağlı Çetelê köyüne yaptılan top saldırısında şehit düşen Izedîn Yûsif’u törenle toprağa verdi.

16:41

Alya köyünde QSD savaşçıları, 3 doçka yüklü araç ile, asker taşıyan 4 araç ve 1 panzeri imha etti. Türk ordusunun ve çetelerinin ölü ve yaralıları olduğu belirtiliyor.

16:31

Girê Spî’deki Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Beşar Abdulrezaq Alî (Aqreb), Ehmed Mislim (Ehmed) ve Raxib Merî, Reqa Şehitliği’nde bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

16:28

Türk savaş uçakları, keşif uçaklarının koordinesiyle Serêkaniyê’yi bombalıyor. Hawerne, Sanayi, Serêkaniyê’ye gelen genel yol QSD savaşçıları ile Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Saldırılara karşılık veren QSD savaşçıları Türk devleti ve çetelerinin kent merkezine girmesine izin vermiyor.

16:25

Murad Konêş (Rojhat Carcîl), Mehmûd Daharkor (Emîn Bahoz), Botan Farqîn, Kêdar Amed, Edîb Simo, Şoreş ve kimliği henüz belirlenemeyen iki savaşçı, Kobanê’de düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

16:18

QSD savaşçıları Eyn İsa’nın Metras ve Menkeliyê köylerinde 2 ayrı eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 2 panzer imha edildi, çok sayıda çete öldürüldü.

16:00

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Til Temir’e bağlı Alya ve Erbagin köylerinden zırhlı araçlar ve ağır silahların yer aldığı bir konvoyla Til Temir’e girmek istedi. QSD savaşçıları askeri konvoyu vurarak ikiye ayırdı. Konvoyun bir kısmı Alya köyünde, bir kısmı Erbagin köyünde kaldı. Ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor ancak net sayı öğrenilmedi. Türk ordusu, keşif uçaklarının verdiği koordinatlar doğrultusunda Alya köyünün etrafını bombalıyor. Her iki köy Eyn İsa ile Til Temir arasında yer alırken, Til Temir’e 20 kilometre mesafede bulunuyor. 

15:56

İşgalci Türk  ordusu ve çeteleri  havanlarla Kobanê'ye bağlı Çelebiye beldesini bombalıyor. QSD güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışmalar yaşanıyor. Bu alanda Amerikan üssü bulunmakta, ABD buradaki üssü boşaltıyor.

15:27

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türk devletinin Suriye’ye girmesine hiçbir zaman destek vermediklerini savunurken, Suriye rejimi ile Türkiye arasında çatışmaya izin vermeyeceklerini söyledi.
 

15:22

Onur Direnişi'nde şehit düşen Boyî Tabî (Tîrêz Rojhilat), Ebdellah El-Ewêd (Şiyar Zagros), Mihemed Korman (Dilgeş Dozhat), Mihened El-Hasûd (Dilşêr Qamişlo), İç güvenlik üyesi Şivan Elîko ve 13 Ekim Pazar günü Türk savaş uçaklarının katliamında şehit düşen Eqîde Osman binlerce kişinin katıldığı görkenmi törenle son yolculuklarına uğurlandı.

15:13

Belçika Rojava için sokağa çıkıyor
Belçika Defend Rojava Platformu'nun çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe, HDP milletvekilleri, aydın, sanatçı ve Rojava devriminde çocuklarını kaybetmiş aileler katılacak. Yürüyüşe çok sayıda kurum, dernek, sivil toplum kuruluşu da destek verecek.

Yürüyüş bilgileri şöyle:
Tarih: 16 Ekim Çarşamba
Toplanma saati: 12.00
Yürüyüş saati: 13.00
Yer: Place Schuman Bruxelles

14:42

QSD savaşçıları Serêkaniyê'de sınır kapısı tarafında ağır silahlarla Türk ordusunu vurdu, 6 işgalci öldürüldü. 

14:23

HPG: Xakurkê'de 9 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi: Faşist sömürgeci işgalci TC ordusunun Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye devrimine yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı güçlerimizin Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemde 9 Türk askeri öldürdü.

14:19

HDP Gençlik Meclisi, "Rojava Devrimi’nin yarattığı kazanımlarına sahip çıkmak için alanlara çağırıyoruz" dedi.

14:16

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Türk devletinin saldırıları nedeniyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin bir “bilgi kara deliğine” dönüşmek üzere olduğunu belirtti. RSF, katledilen Kürt gazetecilere dikkat çekti.

14:15

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, Rojava için seferberlik ruhuyla direnişe çağırdı.

13:49

BM İnsan Hakları Komiseri Sözcüsü Rupert Colville, Türk devletinin işgal saldırıları sırasında yaşanan infazlar ve katliamlara dikkat çekerek “Bunlar savaş suçu teşkil edebilir” dedi.

13:24

İngiliz Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Türk devletinin işgal saldırılarında “kullanabileceği” silahların Türkiye’ye satışını askıya aldıklarını bildirdi. Daha önce Filandiya, Norveç, Hollanda, Almanya ve Fransa da silah satışlarını durdurmuştu.  

12:57

TOPLAM BİLANÇO

14 Ekim’de yaşanan çatışmalarda toplam işgalci orduya bağlı toplam 103 çete öldürüldü, onlarcası yaralandı.  2 tank, 2 panzer, 2 doçka monteli araç ve bir zırhlı araç imha edildi.

Direniş sırasında 23 arkadaşımızı kahramanca savaşarak şehit düştü, 39’u yaralandı.”

12:57

DÊRIK CEPHESİ

Girkê Legê’ye bağlı Xirba Belka köyü, işgalci Türk devleti tarafından top atışına tutuldu.  Bununla birlikte savaş uçakları ve insansız hava araçları da Rojava Kürdistanı’nın sınırları boyunca uçuş yaptı.

12:57

DIRBÊSIYÊ CEHESİ

İşgalci Türk ordusu top ve ağır silahlarla kente saldırdı. Savaşçılarımızın karşılık vermesi sonucu yaşanan çatışmalarda 2 asker öldü, 4’ü yaralandı.

12:56

GIRÊ SPÎ CEPHESİ

Sabahın erken saatlerinde keşif uçakları bölgenin genelinde uçuş yaparken, savaş uçakları bombardımanda bulundu. Tirwazî ve anayolda çetelerle şiddetli çatışmalar yaşandı.  Çatışmalarda bir panzer, bir tank ve zırhlı bir araç imha edildi, 38 çete mensubu öldürüldü. Yaşanan şiddetli çatışmalarda ayrıca 7 savaşçımız şehit oldu, 15’i yaralandı.

-Siluk hattında savaş uçaklarının bombardımanında 4 savaşçımız şehit düştü

-Eyn İsa ile Çelebi arasındaki yolda çeteler içeri girmeye çalıştı, savaşçılarımızın karşılık vermesiyle 4 çete mensubu öldürüldü, bir savaşçımız şehit oldu.

12:56

SERÊKANIYÊ CEPHESİ

“Alya hattı, batı cephesi ve doğu cephesinde şiddetli çatışmalar yaşandı.  İşgalci Türk ordusu savaş uçakları, top ve tanklarla ilerlemeye çalışıyor.  Çıkan çatışmalarda bir tank, iki panzer ve iki doçka monteli araç imha edildi.  59 çete mensubu öldürüldü.  Direniş sırasında 11 savaşçımız şehit düştü, 24’ü yaralandı.

12:56

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırıları ve işgale karşı direnişin altıncı günü olan 14 Ekim bilançosunu açıkladı.  Bilançoya göre bir gün içerisinde en az 103 işgalci öldürüldü, çatışma ve bombardımanlarda 23 QSD savaşçısı hayatını kaybetti.

12:50

MLKP Kürdistan Örgütü: Sömürgeci faşist Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye özgürlük topraklarına yönelik 9 Ekim’de başlattığı işgal saldırısında Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan) yoldaş şehit düştü.

 

12:40

Girê Spî saldırılarını koordine eden Akçakale 3’üncü Hudut Alay Komutanı Albay Yaşar Kaya’nın yaralandığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. 

12:33

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları 7. gününü doldururken, işgalciler ağır kayıplar veriyor.  Urfa’da 24 saat hiç durmadan çalışan ambulanslar ölü ve yaralı taşıyor. Ambulans helikopterlerin, sınır ilçelerinden yaralı taşıdığı, cenaze nakil araçlarının ise havaalanına cenaze taşıdığı öğrenildi. Havaalanında bekletilen ambulans uçaklarla da çok sayıda cenaze taşındığı gelen haberler arasında.

12:30

Fransız eski Savunma Bakanı Hervé Morin, Fransız hükümetini Türkiye’nin NATO’daki varlığını sorgulaması gerektiğini belirtti.

12:28

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, Türk devleti bağlantılı grupların işlediği infazlara dikkat çekerek, Türkiye’nin bunlardan sorumlu tutulabileceği uyarısında bulundu.

12:25

Eyn İsa kampındaki DAİŞ çetelerinin aileleri yangın çıkararak kaçmak istedi, olay kontrol altına alındı.

 

12:21

Eny İsa'nın 15 kilometre batısındaki Ebu Sire hattında çatışmalar yaşanırken ayrıntılı bilgiye henüz ulaşılamadı. Girê Spî'nin 20 Km kuzey doğusundaki Şergirak hattında da toplanmaya çalışan çete grupları QSD savaşçıları tarafından vuruldu, çeteler geri çekildi. 

12:15

Dirbesiye semalarında savaş uçakları hareketliliği yaşanıyor.

11:49

QSD savaçıları Serêkaniyê'nin Hawarne ve Sanayi bölgesinde Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemler gerçekleştiriyor. Kent merkezi, insansız hava araçlarının gözetiminde obüs ve tanklarla bombalanıyor. 

11:35

Federe Kürdistan Parlamentosu, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı tutum belirlemek üzere toplandı.

11:22

Fransız Le Figaro gazetesinin önemli gazetecilerinden Renaud Girard, Avrupa’nın gerçek bir Türk sorunu olduğunu belirtti.

11:19

 QSD savaşçıları dün gece saat 01:30 sıralarında Cerablus’un güneyindeki Emarne köyünde Türk devlet çetelerine ait 3 askeri aracı hedef alarak vurdu.

11:05

Volkswagen otomobil grubu, Türkiye’de kurmayı öngördüğü yeni fabrika inşasına ilişkin kararını Türk devletinin işgal saldırıları nedeniyle askıya aldı.

11:05

Rusya’nın Saratov kentine bağlı Azınge bölgesinde yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri bir eylemle Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarını protesto etti.

10:57

KCDK-E, Rojava'daki işgalci saldırılara karşı ulusal ve küresel mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. KCDK-E, "Erdoğan faşizmini yenilgiye uğratabiliriz" dedi.

10:52

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Minbic’in Eseliye köyünü bombalıyor. Top atışlarının sivillere ait evlere isabet etmesi nedeniyle halk evlerini terk ediyor.

Minbic Askeri Meclisi dün akşam Minbic’in köylerine saldıran Türk devlet çetelerine ağır darbeler vurdu. Çıkan çatışmalarda 45 çete öldürüldü.

10:27

Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarını kınamak için 6 gün artarda eylemler yapan Kürtler ve dostları, Pazartesi günü de Göteborg ilinde meydanlardaydı.

10:14

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Eyn Îsa’nın batısındaki Ebû Sirê köyünde sivillere ait aracı taradı. Saldırıda 2 sivil şehit düşerken, 1 sivil de yaralandı.

09:55

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgal saldırılarına son verilmesi çağrısında bulunan ülkelere Çin de katıldı.

09:50

Serêkaniyê'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor

 

09:42

Serêkaniyê'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor

 

09:41

YNK Milletvekili Osman Sederi, işgale karşı Başur'un Rojava'ya güç göndermesi gerektiğini belirtirken, KDP de "ortak tavır almalıyız" dedi. 

09:34

Minbic’deki ABD askerleri Fırat Nehri üzerinde bulunan Tişrîn barajına doğru çekilmeye başladı.

09:27

İşgalcilerden Minbic'e topçu saldırısı: 2 sivil şehit, 13 yaralı

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, bu sabah Minbic’in batısındaki Um Edeset El Farat köyüne onlarca top ve roket atışı yaptı. İşgalcilerin saldırısı sonucu Ehmed Abdullah ve Mihemed Abdullah El Seferî adlı 2 sivil şehit düştü. Aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu 13 sivil yaralandı. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır.

09:10

Aralarında KNK, YNK, Goran, PYD, PJAK, KODAR ve Komala’nın da olduğu yaklaşık 70 parti ve sivil toplum örgütü, uluslararası topluma ve uluslararası kurumlara  Rojava hava sahasını uçuşa yasaklamaya çağırdı.
 

09:03

Serêkaniyê direnişinde 7. gün.

 

08:54

QSD, Kobanê'ye saldırılara karşılık verdi: Onlarca çete öldürüldü

Cerablus’un güneyindeki Emarne köyünde üslenen işgalci Türk devleti ve çeteleri, Fırat Nehri kıyısındaki Kobanê’nin köylerine top atışı gerçekleştiriyor. QSD savaşçıları işgalcilerin saldırılarına karşılık vererek ağır darbe vurdu. Onlarca işgalci çetenin öldürüldüğü öğrenildi.

QSD güçleri, Boban ve Siftekê köylerinin karşısında bulunan Türk ordusuna ait noktaları vurdu. Cerablus’ta Fırat Nehri’nin doğusuna sızmaya çalışan işgalci Türk devleti ve çetelerine karşılık vererek saldırıları boşa çıkardı.

08:44

Serêkaniyê'de şu sıralarda çatışmalar yeniden şiddetlendi.  Türk ordusu obüs ve tanklarla bombalayarak kente girmeye çalışıyor.  QSD savaşçıları bu saldırılara karşılık veriyor. Çatışmalar sürüyor.

08:04

QSD savaşçıları, Serêkaniyê'ye yönelik Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı 7. günde de büyük bir direniş gösteriyor. Dün geceden beri havadan ve karadan aralıksız yoğun bombardımana rağmen QSD güçlerinin direnişi nedeniyle işgalciler ilerleyemedi. QSD savaşçıları işgalcilere ağır kayıplar verdiriyor.