İdlib'te Türkiye karşıtı büyük gösteri: Hain Türkiye!

İdlib'de binlerce kişi bugün cuma namazından sonra "Hain Türkiye" sloganları atarak Türkiye sınırına yürüyüş düzenledi. Türk askeri göstericilere saldırdı, göstericiler de taşlarla karşılık verdi.

İdlib'te binlerce kişi bugün cuma namazının ardından Türkiye sınırına yürüyerek Türk devletini protesto etti.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte göstericiler sık sık tekbir getirerek, "Hain Türkiye" ve Suriye iç savaşının başlangıç sloganı olan "El Şaab yurîd iskat el nîzam (halk rejimi yıkmak istiyor)" sloganını attı. Bu slogan özellikle 2011'de Suriye iç savaşının başlamasından önce her hafta cuma namazından sonra yapılan eylemlerde atılıyordu.

Hatay'a açılan Bab El Hewa Sınır Kapısı'na yürüyen eylemcilere Türk askerleri biber gazı sıktı ve gerçek mermilerle havaya ateş açtı. Göstericiler de taşlarla karşılık verdi. Türk askerinin göstericilere saldırısında birçok göstericinin yaralandığı bildirildi.

Türk şirket ve kurumlarına ait çok sayıda aracın da göstericiler tarafından devrildiği ve zarar verildiği bu eylemle eş zamanlı olarak, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden de bazı göstericilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'na yürüyüş düzenlemek istediği bildirildi.

İdlib'in Han Şeyhun ilçesinin düşmesi sonrası Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Moskova'ya giderek Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede İdlib'teki çete gruplarının ayrıştırılması ve tasfiyesi için yeni anlaşmalar yaptığı iddia ediliyor.

Son iki gündür çetelere ait sosyal medya hesapları üzerinden Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik ağır eleştiriler yer alıyor.

Erdoğan'ın Putin'e ısmarlattığı dondurma üzerinden Türkiye'ye yüklenen çete hesapları "Ümmet onları bir külah dondurmaya satanları unutmayacak" şeklinde tepkilerde bulunuyor.