İmad Meno: Sêrekaniye’nin tek bir evi bile düşmanın eline geçmiş değil

İşgalcilerin kenti çembere almak istediklerini söyleyen Sêrekaniyê Askeri Meclisi Komutanı İmad Meno, Türk ordusu ve çetelerinin çok ağır kayıplar verildiğini söyledi. Meno, saldırılar karşısında görkemli bir direniş sergilendiğini kaydetti.

Cephe hattında telsizle ulaştığımız Sêrekaniyê Askeri Meclisi Komutanı İmad Meno ajansımıza şu bilgileri verdi:

“Düşman saldırıları ne kadar ağır olursa olsun bu halk hiçbir zaman işgale ve sömürgeciliğe boyun eğmeyecek ve bu kutsal toprakları bırakmayacak, onuru için sonuna kadar direnecektir. Saldırılar yoğun ancak buna karşı güçlerimizin, savaşçılarımızın, halkımızın direnişi de o oranda büyük, Çok görkemli bir direniş sergileniyor.”

KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR HALKIMIZIN ONURU İÇİN SAVUNACAĞIZ

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Sêrekaniyê’yi kuşatmak istediklerini söylen Meno, “Kenti çembere almaya çalışıyorlar. Fakat buna karşı güçlerimiz savaşıyor, direniyor. Şu ana kadar Sêrekaniye’nin tek bir evi bile düşmanın eline geçmiş değil. Bir hat oluşturmaya çalışıyorlar. Doğudan ve batıdan bir hat oluşturup kenti çembere almaya çalışıyorlar. Buralarda savaş alanıdır, buralarda çatışmalar devam ediyor. Güçlerimiz dün geceden beri etkili eylemler gerçekleştirdi. Hem Til Xelef hattında hem de Mezrê hattında etkili eylemler gerçekleştirdi. Onlarca ölüleri var. Panzerlerle ölülerini Ceylanpınar’a kaldırıyorlar. Bizim güçlerimiz direniyor, dün geceden beri yürüttüğümüz bir operasyon var ve çatışmalar şu anda şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Halkımıza vermiş olduğumuz bir söz vardı, biz de kanımızın son damlasına kadar halkımızın onurunu savunacağız” diye konuştu.