İşgalci çeteler Efrîn’de halkla çatıştı: 20 sivili kaçırdı

Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Sagir Ubasi köyünde işgal sonrası dışarıdan getirilip köye yerleştirilenler ile ve Sultan Murat çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Sultan Murat çeteleri köy muhtarının da içinde olduğu 20 sivili kaçırdı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn işgali sonrası kendi eliyle Guta ve Ezaz gibi yerlerden getirip Efrîn’e yerleştirdiği çete ailelerine baskı yapıyor ve çatışıyor.

Bu akşam saat 20:45 civarlarında Efrîn’in Bilbile ilçesine bağlı Sagir Ubasi köyüne yerleştirilenler ve Sultan Murat çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Yerel kaynaklar çatışmaların Sagir Ubasi köyünde Sultan Murat çetelerinin oraya yerleştirilen ailelere baskı yaptığı baskı olduğunu belirtti.

Kaynaklar Sagir Ubasi köyünde yaşayan halkın uzun süredir Sultan Murat çetelerinin hırsızlık ve baskı uygulamalarından şikayetçi olduğunu ve önce Efrîn’de kurulan ‘meclise’ başvurduklarını daha sonra da Ezaz’daki daha önce kurulmuş olan ‘meclise’ başvurduklarını dile getiriyor.

Çetelerin, halkın Ezaz Sivil Meclisi’ne başvurduğunu duyması üzerine ise baskıları arttırdığını belirten yerel kaynaklar Sagir Ubasi köyündeki insanların bugün bu baskılara söz ve silahla karşılık verdiğini ve Sultan Murat çeteleriyle aralarında çatışmalar yaşandığını ifade etti.

Çatışmanın ardından işgalci Türk devletine ait çetelerin bu köye yığıldığını belirten yerel kaynaklar Saleh Battal isimli köy muhtarının da içinde olduğu 20 kişinin çeteler tarafından kaçırıldığını aktardı.