İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’de onlarca kişiyi kaçırdı

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler Efrîn’de zorla evlere girerek insanları kaçırıp, işkence ediyor.

Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, ÖSO ve DAİŞ çeteleri Efrîn’de zorla evlere girerek insanları kaçırıp işkence ediyor. Efrîn’deki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türk devleti ve ona bağlı çeteler Efrîn’de evlere girerek insanları kaçırıp işkence ediyorlar. Çetelerin kaçırdıkları bazı kişiler karşılığında da fidye aldığı öğrenildi.

Efrîn’e bağlı Çeqmaqa köyünden, Mihemed Şêxo, Eshed Hukkaş, Henan Hukkaş Türk devleti ve çeteleri tarafından kaçırıldı. İsmail Bilal ise kaçırıldıktan sonra 500 bin Suriye Lirası karşılığında bırakılırken, Hekim Mihemmed’in de işkence edildikten sonra yarı ölü bir şekilde battaniye sarılmış bir şekilde köyün içine bırakıldığı belirtiliyor.

Türk istihbaratının ise, Xirabê Sulukê köyünden Ehmed Casım, Egid Ömer Bilar, Hisên Şêxo adındaki Efrînliler ise Türk istibaratı tarafından kaçırıldığı öğrenildi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin kaçırdığı Efrînliler arasında ise Xirabê Sulukê köyünden İbrahim Evdo, Rêzan Evdo, Suphi Settaf ve Zeki Mehmût Memo ve başka köylerden 50 yaşındaki Hikmet Beko, 20 yaşındaki Ruken Hebeş ve 23 yaşındaki Line Hebeş yer alıyor.