Şehit Ciwan Kefernaya’yı binler uğurladı

Efrîn Çağın Direnişi ikinci aşamasında işgalci Türk devleti çetelerinin saldırısında şehit düşen HRE savaşçısı Ciwan Kefernaya, Efrîn’de binlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Efrîn Çağın Direnişi ikinci aşamasında, 13 Kasım tarihinde işgalci Türk devleti çetelerinin saldırısı sonucu şehit düşen HRE savaşçısı Ciwan Kefernaya, Efrîn’de düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesini Avrin Hastanesi’nden alan Efrînliler, konvoy eşliğinde Ciwan Kefernaya’nın doğduğu Kefernaya beldesine doğru yola çıktı.

Cenaze töreni, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Törende konuşan Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi üyesi Süreya Hebeş, şehidin ailesine baş sağlığı dileyerek, “Şehitler her zaman yaşar. Onlar halkın minaresidir. Bugün bir taraftan silah kaldırıyor, bir taraftan inşa ediyoruz. Özgürlük ve demokrasiyi sağlayıncaya kadar şehitlerin yolundan gitmeye devam edeceğiz” dedi.

Efrîn Bölgesi Yürütme Kurulu Eş başkanı Şêraz Hemo ise şunları söyledi: “Şehba kantonunda kardeşlik ruhuyla direniyoruz. Halkımıza yönelik planlara karşı örgütlenerek karşı duruyoruz.”

Şehit Ciwan Kefernaya’nın halkların kardeşliğini esas alan bir toplumu inşa etmek için direndiğini söyleyen Şehba Kantonu Meclisi üyesi Zekerya Şewbek, tüm Kürdistan şehitleri ailelerine baş sağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Efrîn Bölgesi Demokratik Toplum Eğitim Komitesi üyesi Mihemed Weysi, şehidin kimlik bilgilerini okuyup ailesine teslim etti.

Ardından şehit Ciwan Kefernaya, zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.