Şengal'den Efrîn'e giden Arap savaşçı hayatını kaybetti

Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı direniş katıldıktan sonra Efrîn’de Türk işgal güçlerine karşı savaşan Arap asıllı savaşçı Ahmed Zahir İsa hayatını kaybetti.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk işgal saldırılarına karşı Efrîn’deki direnişe katılan Arap asıllı bir savaşçının çıkan bir çatışmada hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden savaşçının 1990 Baac doğumlu, Mahir Teyawi kod adlı Ahmed Zahir İsa olduğu açıklandı.

Açıklamada “Mahir arkadaşımız gönüllü olarak katıldığı tarihi Afrin Çağın Direnişinde talancı-sömürgeci TC devleti ve onun işbirlikçi çetelerine karşı savaştığı esnada şehit düşmüştür” denildi.

YBŞ, hayatını kaybeden savaşçıya ilişkin şu bilgileri verdi: “Mahir yoldaşımız aslen Arap olup içinde bulunduğu Ortadoğu kaosunda YBŞ’yi bölge halklarının tek kurtuluş ve özgürlük zemini olarak görüp yönünü YBŞ saflarına vermişti. Mücadele içerisinde geçirdiği süreçte hiçbir fedakarlık ve özveriden kaçınmayan Mahir yoldaş amansız süreçlerin güçlü bir militanı oldu. Yoldaşları arasında sevilen, mütevazi ve sade kişiliğiyle örnek bir yoldaşlığın ve yaşam pratiğinin sahibi oldu. Katıldığı süreç içerisinde gelişen tüm hamlelerde en aktif bir şekilde direnişin en ön cephelerinde komutanlık düzeyinde yerini aldı.

DAİŞ çetelerinin Şengal’de katliam girişimine karşı vicdanen sessiz kalmayan Mahir arkadaş YBŞ saflarında yerini alarak çetelere karşı amansız bir mücadele yürütmüştür. Barbar TC devletinin çeteleri, bu sefer Efrin’de bölge halklarına katliam girişiminde bulundu. Efrin’de gelişen işgal ve talana karşı kendi inisiyatifiyle gönüllü olarak Çağın Direnişi yolculuğuna başladı. Mahir arkadaşımız Ortadoğu halklarının barbar DAİŞ çeteleri ve onun azılı destekçisi TV devletinin Efrin’de yaşayan bölge halklarına karşı başlattığı topyekün saldırılara cevap olmak için büyük bir mücadele verdi. Çağın Direnişinin en yoğun süreçlerinde aktif olarak yer aldı. Bir an bile tereddüt etmeden kanının son damlasına kadar hiç durmadan savaşarak şehit düştü.”

YBŞ, “Mahir arkadaşımızın şahsında tüm direniş şehitlerini anıyor ve değerli ailesine başsağlığı diliyoruz. Mahir arkadaşımızın şehadeti bizleri mücadeleye daha fazla kenetlemiştir. Bizlere devredilen direniş bayrağını en yükseğe taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” diye noktaladı.