Üç şehit toprağa verildi

YPG savaşçısı Ebdulhemîd Hac Ebas (Gerzan Hesekê) ile Asayiş Güçleri üyesi Ebdurezaq Elî, Hesekê’de, HAT Üyesi Dilxweş Mihemed Emîn (Argêş), Dêrik’te son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’de şehit düşen YPG savaşçısı Ebdulhemîd Hac Ebas (Gerzan Hesekê) ile Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Asayiş Güçleri üyesi Ebdurezaq Elî, Hesekê’de binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törende ayrıca Çağın Direnişi’nde şehit düşen Berxwedan Murad için gıyabi cenaze töreni düzenlendi.

Şehit cenazelerini Hesekê’de teslim alan binler, Şehit Dijwar Mezarlığı’na doğru yola çıktı. Mezarlıktaki cenaze töreni askeri tören ile başladı. Daha sonra konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ezîza Ebdulrehman, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. YPG Komutanı Şiyar Hesekê ise şehitlerin kahramanca direnişleriyle özgürlüğün yolunu aydınlattığını söyledi.

Şehit cenazeleri yapılan konuşmaların ardından binlerin sloganları eşliğinde toprağa verildi.

HAT ÜYESİ ARGEŞ TOPRAĞA VERİLDİ

HAT Üyesi Dilxweş Mihemed Emîn (Argêş) de Dêrik’te binler tarafından düzenlenen tören ile toprağa verildi. Şehit cenazesini Şehit Hogir Hastanesi’nden alan binler, uzun araçlık konvoy ile Şehit Xebat Mezarlığı’na doğru yola çıktı. Saygı duruşu ve askeri tören ile başlayan askeri törende binlerin yanı sıra Özerk Yönetim ve aşiret temsilcileri de katıldı.

Cenaze töreninde HAT adına konuşan Dilsoz Ciwan, Kuzey Suriye halklarının her ne pahasına olursa olsun kazanımlarını sonuna kadar koruyacağını vurguladı. Daha sonra Kuzey Suriye-Rojava Özerk Yönetim adına konuşan Perwîn Mihemed Emîn ise “Herkes şehitlerin kanı ile ulaşılan kazanımları korumak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” dedi. Şehit ailesi adına konuşan Remedan Ebdo ise çocuklarının şahadetiyle gurur duyduklarını belirterek, şehidin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Şehit cenazesi yapılan konuşmalarına ardından toprağa verildi.