AKP’nin Lazkiye’den Efrîn’e transfer ettiği çetebaşı öldürüldü

Türk medyasının “vazgeçilmez” kaynaklarından biri olan çetebaşı Ebu Ahmed’in, Efrîn’de öldürüldüğü bildirildi.

Alınan bilgilere göre Efrîn’deki Türk işgaline katılan ve burada işlenen savaş suçlarının aktörlerinden Ebu Ahmed, düzenlenen bir eylem sonucunda öldü. YPG kaynakları henüz bir açıklamada bulunmadı.

LAZKİYE’DEN EFRÎN’E NASIL GELDİ

Ebu Ahmed, bundan yaklaşık iki yıl önce, Lazkiye kırsalında Türk devletine bağlı olarak 1. Sahil Tümeni'nin saha komutanlarından biriydi. Aralık 2016’da AKP’nin sözcüsü AA’ya yaptığı bir açıklamada Rusya ve Suriye rejimini tehdit ederek, “evlerimizi, köylerimizi geri alacağız” diyordu. Çete komutanı Ebu Ahmed’in, "Hava destekli yoğun saldırılar yaşam şeklimizi değiştirdi. Şu an günün büyük bölümünü yerin altında geçirmek zorunda kalıyoruz. Çamurun içinde hayatımızı sürdürüyoruz” ifadeleri dikkat çekiyordu.

KENDİ KÖYLERİNİ BIRAKIP, KÜRTLERİN KÖYLERİNE SALDIRDI

Ebu Ahmed'in Efrîn’de ortaya çıkması, Lazkiye’deki “çamur içerisinden” AKP rejimi tarafından çıkarıldığını gösteriyor. Lazkiye’deki “evleri ve köylerinden” vazgeçip Kürtlerin evleri, köyleri ve kentlerine saldırması, çetelerin amaçlarının da ne kadar muğlak, şüpheli ve Türk devletinin çıkarları ile özdeş olduğuna işaret ediyor.