AP parlamenterlerinden 'Öcalan’a özgürlük, tecride son' eylemi

Avrupa Parlamentosu üyesi çok sayıda parlamenter, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı bir eylem yaptı.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) sol gruplara mensup parlamenterleri, bu Salı günü kendilerini ziyaret eden Strasbourg’daki açlık grevi eylemcileriyle birlikte ‘tecride son’ verilmesi için bir eylem düzenledi. Parlamenterler, eylemde başta Leyla Güven olmak üzere seçilmişlere özgürlük eylemi düzenledi.

Eyleme, aralarında İngiliz Julie Ward, Kuzey İrlandalı Martina Anderson ile Kıbrıslı Takis Hadjigeorgio’nun da olduğu çok sayıda parlamenter katıldı.

AP parlamenterleri, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Temsilcisi Eyüp Doru’nun da aralarında olduğu Kürt temsilcilerle birlikte tecridi protesto eden dövizler taşıdılar.

İngilizce yazılı dövizlerde “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Abdullah Öcalan’a yönelik tecride son”, “Leyla Güven’e özgürlük” gibi taleplerin yazılı olduğu görüldü.

Çok sayıda basın organının bulunduğu bir salonda düzenlenen eylemde, tecride karşı açlık grevlerine destek verilirken, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve AP’ye harekete geçme çağrısı yapıldı.

Parlamenterlerin saat 15.00’de bir basın konferansı düzenleyeceği de öğrenildi.